|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Strowanie obiegiem zamkniętym |
Autor |
Wiadomość |
Tipo-14000
Pomógł: 1 raz Wiek: 40 Dołączył: 13 Lip 2006 Posty: 197 Skąd: Bielsko-Biała
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 08-10-2008, 14:57 Strowanie obiegiem zamkniętym
|
|
|
Witam , mam nastepujący problem :
Sterowanie obiegiem powietrza w Aucie ( zamknięty / otwarty ) nie wyłącza się po ustawioniu w rządanej pozycji . Tzn . naciskam aby obieg powietrza był zamknięty , mechanizm znajdujący się nad wentylatorem zaraz za schowkiem pasażera , kieruje klapke w odpowiednie położenie , poczym zamiast się zatrzymać , pcha dalej , aż przeskakuje ząbek w mechaniźmie , klapka bezwładnie opada i znowu pcha ją w wyznaczone położenie .
Rozłożyłem prawie całą deske , nie moge dobrać się do sterowania dmuchawy (alfa , nie chcą wyjść pokrętła od sterowania ) . Wydaje mi się , że gdzieś jakiś przekaźnik się albo spalił albo zepsuł , ponieważ problem tkwi w wyłączeniu tego silniczka w odpowiednim miejscu ( tak jak elektryka szyb ) .
Doraździe co zrobić i jak to ewentualnie naprawić ?
Dawid |
_________________ Black Alfa 146 2.0 16v TS '97 |
|
|
|
|
tipacz
Pomógł: 85 razy Wiek: 38 Dołączył: 07 Cze 2007 Posty: 3093 Skąd: Andrychów/Zagórnik
Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 5
|
Wysłany: 08-10-2008, 15:21
|
|
|
Tipo-14000, na moje oko to padł lub uszkodził sie czujnik przeciążeniowy - ale pewności nie mam, wiec jak sie myle to niech mnie ktos poprawi. |
_________________ Tipo 1,4 SX LPG 1994r quartz metalic engine 160A1.046 - odjachało...
jest Passat B5 1,8 20V Syncro - pali tyle ile wlejesz...
|
|
|
|
|
Tipo-14000
Pomógł: 1 raz Wiek: 40 Dołączył: 13 Lip 2006 Posty: 197 Skąd: Bielsko-Biała
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 08-10-2008, 15:56
|
|
|
Czujniki i sinik jest dobry , jak przytrzymam ręką to się wyłącza . Jakaśzapadka podobno jest uszkodzona lub wypadła , ale za skarby nei wiem jak zdjąć deske rozdzielczą ,żeby zobaczyć co z tą zapadką
Dawid |
_________________ Black Alfa 146 2.0 16v TS '97 |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|