|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Tylne zawieszenie |
Autor |
Wiadomość |
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 26-03-2006, 19:30 Tylne zawieszenie
|
|
|
Po zimie i koszmarnych dziurach związanych z nią zaczęło się w mojej temperce odzywać zawieszenie.
Z przodu zaczęło coś bardziej chrobotać.
Jest to albo maglownica (oby nie) albo łożyska McPersona.
Chrobocze to już jakieś 3 lata ale teraz już się chyba wqrzyło i zaczęło mocniej
Problem mam natomiast ze zlokalizowaniem dziwnego brzęczenia, dzwonienia z tyłu.
Występuje z regułu przy ruszaniu, hamowaniu i przypomina dżwięk jaki wydawałby zostawiony jakiś przedmiot typu śrubokręt, klucz, który latałby po tylnej belce.
Nie widać tam nic co by się przesuwało więc nie mam pojęcia co to może dzwonić.
Myśłałem, że to coś w bagażniku lata ale niestety nie.
Tylne wachacze robiłem na jesień więc to nie one. |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 26-03-2006, 20:39
|
|
|
nie ma jakichś cudów? mi się kiedyś ekstremalość zdarzyła - odspawał się kawałek amorka - uchwyt, nie było nic widać, tylko słychać... dwa piwa dla spawacza i do dziś jest ideał...
a może z tyłu grają bębny? w końcu też instrument |
|
|
jabko
Pomógł: 4 razy Wiek: 46 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 1012 Skąd: dolny śląsk
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 26-03-2006, 21:11
|
|
|
U mnie była dzwoniła urwana sprężyna kolektora hamowania i nasadka klucza pozostawiona przez kogos w wahaczu.
Często też hałasuje mechanizm od ręcznego. |
_________________ Tipo 1.6i.e '92
Ogromnie lubię kobiety, zwłaszcza te
piękne i uległe |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|