Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Woda z nikąd-zgłupialem
Autor Wiadomość
RobertWroc 

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 27-04-2007, 17:46   Woda z nikąd-zgłupialem

Gdy naleję wody do zbiornika na płyn chłodniczy to on wycieka.Ale dowcip polego na tym że nie wiem gdzie.Pod samochodem robi się plama,owszem ale...w tym miejscu nie ma nic!!!
dokładnie (patrząc od przodu na wprost w kierunku samochodu)
po lewej stronie z tyłu za silnikiem.ok 10-15 cm od podszybia.W tym miejscu nie ma żadnych przewodów,zbiornika,ani chłodnicy.TAM NIE MA NIC!!!!!1JEST DZIURA-WOLNA PRZESTRZEŃ!!!!!
nie jest to też z odpływu-ten jest ok 20cm dalej na skos i jest drożny.Poza tym nie padało.
Mam gaz ale nie mogę zlokalizować parownika,ale raczej to nie z niego bo wody w zbiorniku ubywa.co to może być?

avenger85 

Województwo: Świętokrzyskie
Ostrzeżeń:
 10/3/5
Wysłany: 27-04-2007, 17:56   

może woda wypływa z innego miejsca tylko tyle że spływa po szkielecie auta i kapie w miejscu gdzie niby nic nie ma ...

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 27-04-2007, 18:00   

a może przewody masz strzelone/pęknięte od płynu, a przez silniczek (pompkę) jak zacznie kapać to zassa resztę, bo w końcu z dolnego punktu zbiorniczka pobiera, może 'pompka' puszcza Ci też, że jest przelot jak nie pracuje... jeszcze zaworek zwrotny, trójnik może być do d że pozwala na przelot płynu... a wtedy poprzez dziurawy przewód gdzieś...

to hipoteza ;D no ale skoro tak ma być dziwnie...
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

RobertWroc 

Wysłany: 27-04-2007, 18:24   

no i jest dziwnie -dzisiaj chyba ze 30 min z latarką patrzałem jak głupi i nic,wszystkie przewody macałem,parzyłem się w łapki ale sprawdzałem nic.A woda kapie.
Szmatką wytarłem wszystko,ścianki grodziowe,boczne przewody,i nic.
Zastanawiam się ale to tylko gdybanie bo nie mam pojęcia czy prypadkiem nie jest to coś zwiazane z parownikiem.Czy upały nie powodują ze potrzebuje więcej wody do schładzania iobn się gdzieś skrapla i cieknie.
Bo wytłumaczenie jest jak najbardziej z tej ziemi i w sumie okaże się ze jest to oś oczywistego i prostego.Wiec muszę się z tym przesać jutro lub pojutrz spokojnie jeszcze raz posprawdzać wszystko.
Mam też pomyśł by do chłodicydodać czewony barwnik spozywczy i wówczas się okaże.Tylkoboję się ze coś zepsuję w chłodnicy lub gazie.

bombel 

Wysłany: 27-04-2007, 18:48   

Proponował bym sprawdzić pompe wody czy z niej nie leci woda jak tak to poszło uszczelnienie i pompa do wymiany.
     assistance

RobertWroc 

Wysłany: 27-04-2007, 20:18   

bombel, i tu możesz mieć racje.Specjalnie polazłem do wozu odpaliłem i patrzę wiedzadz gdzie i..faktycznie gapiłem się jak głupi w puste miejsce a jak się pochyliłem nad kołem pasowym to dostałem w twarz kropelkami.Faktycznie pasek klinowy przenosi wode tam gdzie nie ma nic.Ale jak podaje e-peer pompa wody w Dedrze i Cromie są identyczne.więc nie wnikam tylko jutro wymieniam.Mam nadzieję ze nie będzie to zbyt skomplikowane i dam radę bez kanału.

ego 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 28-04-2007, 16:57   

RobertWroc napisał/a:
jak się pochyliłem nad kołem pasowym to dostałem w twarz kropelkami

na 100% procent pompa wodna,miałem tak samo,tylko,że do tego jeszcze popiskiwała
jest nuova Bravo
     assistance   Moneta

Odpowiedz do tematu