|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
wężyki od tylnej wycieraczki w TIPIE |
Autor |
Wiadomość |
popekpl666
Pomógł: 2 razy Wiek: 39 Dołączył: 18 Gru 2006 Posty: 46 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 19-12-2006, 15:39 wężyki od tylnej wycieraczki w TIPIE
|
|
|
Witam!
HELP, AJUDO
Którędy idą wężyki od tylnej wycieraczki w tipie??
no i jeszcze jedno, czy są jakies płyny do szyby zeby nie było tych głupich zadrapań od dennej wycieraczki którą wymyślił jakiś wariat?? |
_________________ Remonty autka się zaczynają więc bedzie co dodać do forum |
|
|
|
|
tnnn
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 19-12-2006, 18:03
|
|
|
Wydaje mi sie ze jakos po prawej stronie (bo tam mi plyn ucieka jak daje spryskiwanie tylu ), ale sam sie z checia dowiem - moze po ponad 2ch latach uzytkowania cos z tym zrobie |
_________________ ... |
|
|
|
|
popekpl666
Pomógł: 2 razy Wiek: 39 Dołączył: 18 Gru 2006 Posty: 46 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 19-12-2006, 19:01
|
|
|
kurde bo ja znalazłem ten wężyk w tej "GIĘTCE" w górnym lewym rogu (tam gdzie idą kable) i tam był przerwany ale chcę zmienic całośc przodek i tyłek tylko chcę sie pierw upewnic jak to wygląda.
Bo jak rozbiore pół autka i nie znajde?? to sie zastrzele
** Dodano: 20-12-2006, 18:35 **
A może by tak zrobic odnowa? i po swojemu pociągnąc te wężyki np. przez kabine pod plastikami i tylną kanapą.
A potem w jakiś magiczny sposób podłaczyc do wycieraczki.
No ale to dopiero na wiosnę.
Albo w inny sposób O TAKI:
1.zdiąc wycieraczkę
2.odłączyc od niej ten wężyk
3.do starego wężyka przykleic np taśmą izolacyjną nowy węzyk
4.odpąc tą giętkę w lewym górnym rogu klapy
5.przeciąc stary węzyk w tym miejscu
6.I WYCIĄGNĄC
i to byłby pierwszy etap.
a drugi?
tak samo jak z tyłu
CO O TYM SĄDZICIE?? ma szanse się udac??
** Dodano: 28-12-2006, 00:58 **
tnnn, a to co Ci tam wycieka z prawej strony to jest odpływ one są w różnych miejscach na wypadek gdyby sie wlała woda do środka...
** Dodano: 17-04-2007, 20:31 **
Ten temat pisany był już dawno temu ale warto napisać jak zlokalizowałem i usunołem usterkę:
odczepiłem "giętkę" w której idzie instalacja elektryczna i wraz z nią wężyk spryskiwacza i tam był przerwany... naprawiłem go przy pomocy długopisu typu <gel pen> czy jakos tak.
Wyciągnołem z niego wkład i uciołem tak by pasował średnicą do wnętrza węzyka i potem lekko podgrzewając zapalniczką czarny wężyk wsuwałem do środka tę rukę i z drugiej strony tak samo.
GOTOWE I W DODATKU DZIAŁA!!! |
_________________ Remonty autka się zaczynają więc bedzie co dodać do forum |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|