|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
skrzynka bezpieczników |
Autor |
Wiadomość |
konikks
Pomógł: 43 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lis 2006 Posty: 2755 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 29-03-2007, 19:22 skrzynka bezpieczników
|
|
|
od początku jak kupiłem tipo nie działał mi electronic check (ec). po prostu ciemność na wyświetlaczu. czytałem na forum że jest jakiś modół do ec. rozebrałem skrzynkę bezpieczników i... znalazłem żółtą kostke (widoczną na pierwszym zdjęciu 2.). nie była podpięta. myślałem że to to (poprzedni właściciel wychodził z założenia że jak coś nie działa to lepiej to odłączyc ). szukałem jakiegoś gniazda i znalazłem zaznaczone na czerwono (zdjęcie 1) z literką K zaznaczoną na czerwono.
problem polega na tym że nie pasuje do tego gniazda. od frontu kostki są takie nadlane pionowe dwie "kreski" których rozstaw nie pasuje do gniazda. pytanie od czego ta kostka może być i dlaczego nie jest nigdzie wpięta a na dodatek nie pasuje do jedynego wolnego gniazda ??
i jeszcze jedno. modół ec jest podobno na górze skrzynki przykręcony 2 śróbami. jest wśrodku coś co mogło się wypiąć, przeciąć lub cos podobnego? nie bardzo chce to rozbierać, trochę się boje. z drugiej strony chce go naprawić... |
_________________ Prawdziwy Zdrajca Włoskiej Marki
HAM RADIO |
|
|
|
|
ZielonyTBG
Pomógł: 94 razy Wiek: 46 Dołączył: 12 Lut 2006 Posty: 2212 Skąd: Tarnobrzeg
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 29-03-2007, 21:27
|
|
|
Możesz śmiało go rozebrać.W środku jest płytka z jakimiś układami elektronicznymi.Jak będę w garażu to strzele fotkę.A co do tej żółtej wtyczki to trudno powiedzieć,bo u mnie wisi tego trochę i też nie wiem po co one są.
W instrukcji piszę że gniazdo K w skrzynce jest do wyprowadzenia świateł do gniazda od przyczepki samochodowej. |
_________________ Była:Tempra SW 1,6 SXie
Jest:Fiat Croma 1.9 i Lancia Prisma 1.5
SW is COOL!!
|
|
|
|
|
konikks
|
Wysłany: 29-03-2007, 21:30
|
|
|
ZielonyTBG napisał/a: | W instrukcji piszę że gniazdo K w skrzynce jest do wyprowadzenia świateł do gniazda od przyczepki samochodowej. |
czyli z checkiem nie ma nic wspólnego po jutrze zabiore się za rozbieranie. ale jakbyś miał fotke to bardzo bym prosił. nie wiem co jest z tym ustrojstwem |
HAM RADIO |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 29-03-2007, 22:36
|
|
|
Masz elektryczne szyby, albo centralny? Jakoś mi ta wtyczka i kolory kabli pasowały od okablowania el. szyb lub CZ. Ale piszę z głowy i to tylko moje przypuszczenia. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
konikks
|
Wysłany: 30-03-2007, 13:31
|
|
|
mam i cz i el szyby ale wsztystko działa.
i jeszcze jedno. za co jest odpowiedzialny przekaźnik który powinien być (u mnie pusto) w skrzynce na miejscu podpisanym E4? |
HAM RADIO |
|
|
|
|
gulczas
Pomógł: 3 razy Wiek: 38 Dołączył: 28 Cze 2005 Posty: 171 Skąd: Częstochowa
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 30-03-2007, 14:17
|
|
|
To jest przekaźnik od halogenów chyba 3ci w kolejności. |
_________________ FIAT Tipo 1.4ie 1994r SREBRNY a jest BRAVO 1.8 GT
|
|
|
|
|
konikks
|
Wysłany: 30-03-2007, 15:29
|
|
|
sprawdzałem napięcia na wtyczce z checka do licznika - 0 układ się spalił? electronik check bezpieczników chyba nie ma? nie wiem co to może być |
HAM RADIO |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|