|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Tempra raz chodzi na LPG raz nie |
Autor |
Wiadomość |
lukasz16v
Wiek: 30 Dołączył: 24 Kwi 2012 Posty: 55 Skąd: Wielkolas/LLB/LPU/LU
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 27-04-2012, 17:51 Tempra raz chodzi na LPG raz nie
|
|
|
Mam problem otóż jak pisałem w dziale z LPG moja tempra raz chodzi na LPG a raz nie...
Ostatnio ją zgasiłem na LPG i chodziła bez problemu...dziś już nie chciała odpalić...co jest do wymiany...czasami miałem tak że odłączyłem aku na dłuższy czas i potem już chodziła...dziś i to nic nie dało...czyżby do wymiany był elektro zawór czy coś się tam zawiesza..??
Dodam że na PB chodzi bez problemu,pali nawet w najbardziej minusowe tempreratury,aku jest ok!
Silnik 1.6 Monowtrysk, gaz firmy stako,chyba w końcu się z nią wybiorę do elektromechanika
Proszę o jakie kolwiek info jak ktoś coś wie lub miał z tym styczność,z góry dzięki!! |
_________________ Auto: FIAT TEMPRA 1.6 i.e SEDAN 1994r.-26.09.....sprzedana...;( Poszła do sąsiadów ze wschodu...na części... |
|
|
|
|
shagger78
Pomógł: 38 razy Dołączył: 29 Lis 2011 Posty: 1262 Skąd: Góra Kalwaria
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 27-04-2012, 18:12
|
|
|
Najczesciej zawodzi centralka od lpg w takich przypadkach-czyli przelacznik B/G.Czesto tez wyrywaja sie nozki w centralce tam gdzie podlaczasz wtyk.Wystarczy zwykle na nowo polutowac.
Moze tez byc ze ktorys zawor lpg nie puszcza bo np.czasem brakuje mu masy a ta zwykle do bachy pod blachowkretem obok zaworu-moze zasniedzialo.
Jak nie bedzie chciala na lpg chodzi poruszaj przy przelaczniku B/G.Jesli pomoze to polutuj nozki.Albo zawczasu go rozbierz i sprawdz czy luty nie popekaly.Ponowne zapobiegawcze lutowanie tez nie zaszkodzi. |
_________________ Było:
- FIAT TIPO 2.0 I.E. DGT 8V 115KM GRAN TURISMO + LPG rok 1990 kolor czarny
Jest:
- FIAT TIPO 1.6 I.E. 8V 75 KM 1994 BLEU PETROL
-SMART F2 0.8 cdi 41 KM rok 2001 BLACK
-BMW E46 TOURING 2.0 D 136 KM 1999 SILVER |
|
|
|
|
Jelcyn
Pomógł: 59 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3248 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 27-04-2012, 19:00
|
|
|
Na LPG się nie znam, więc raczej nie pomogę, ale na obsłudze forum znam się doskonale.
Teraz bez problemu przeniosę, ale proszę umieszczać tematy w odpowiednich działach. |
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA |
|
|
|
|
lukasz16v
Wiek: 30 Dołączył: 24 Kwi 2012 Posty: 55 Skąd: Wielkolas/LLB/LPU/LU
|
Wysłany: 28-04-2012, 06:20
|
|
|
shagger78,
Dzięki za podpowiedzi ale pomimo to bez elektromechanika się nie obędzie...przełącznik jest nowy(tzn ma niecałe 2 msce tak że to raczej nie to) trzeba inne rzeczy posprawdzać...
Jelcyn,
Spoko:)
** Dodano: 02-05-2012, 15:36 **
shagger78 napisał/a: | Najczesciej zawodzi centralka od lpg w takich przypadkach-czyli przelacznik B/G.Czesto tez wyrywaja sie nozki w centralce tam gdzie podlaczasz wtyk.Wystarczy zwykle na nowo polutowac.. |
Tak właśnie było
Elektro mechanik włąśnie polutował od nowa..kosz 4 piwka |
_________________ Auto: FIAT TEMPRA 1.6 i.e SEDAN 1994r.-26.09.....sprzedana...;( Poszła do sąsiadów ze wschodu...na części... |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|