|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Regulacja luzu w przekładni bez wspomagania |
Autor |
Wiadomość |
Blazej14396
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 13-11-2010, 15:24 Regulacja luzu w przekładni bez wspomagania
|
|
|
Witam Forumowiczów, mam problem z przekładnią; otóż inwestowałem parę dni temu nieco w cale zawieszenie przednie i tylne, wymieniałem wachacze kompletne, łączniki, końcówki drążków, nawet załapała się na wymianę sławetna tuleja zębata Wszystko gra, ALE. Jest ale, a polega ono na tym, że jest niewielki co prawda i nie przeszkadzający w jeżdżeniu na codzień luz kierownicy który daje o sobie znać np. podczas jazdy po bruku. Dodatkowo kierownica ma minimalny luz góra-dół po osi jej wałka patrząc ale jest przykręcona na 102. Pytanie moje brzmi; jak (z kanału, od góry, na samochodzie czy też na warsztacie) skasować luz za pomocą tej śruby która znajduje się na obudowie przekładni i czym to zrobić (kluczem płaskim, poligonem, imbusami czy może użyć do tej operacji pustej paczki po papierosach ) Liczę na to że natknie się na ten temat ktoś kto już robił coś podobnego i oszczędzi mi bólu i cierpienia.
Pozdrawiam
Blazej14396 |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|