|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
1.6 mpi listwa wtryskowa |
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: 16-03-2010, 17:33 1.6 mpi listwa wtryskowa
|
|
|
witam,chcę wyjąć listwę wtryskową,ale nie mam zielonego pojecia gdzie ona jest i co trzeba zdjąć żeby się do niej dostać!Proszę o odpowiedź i z góry dziękuję |
|
|
|
|
lazik666
Pomógł: 9 razy Wiek: 37 Dołączył: 13 Mar 2009 Posty: 892 Skąd: Łódź
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 16-03-2010, 20:26
|
|
|
Listwa jest zamontowana w kolektorze dolotowym przy głowicy, dokręcona może na dwie śruby. Najłatwiej dojdziesz do listwy po przewodach paliwowych, jak ją znajdziesz to sobie zobaczysz co trzeba zdjąć |
_________________ “Jeśli rozmawiasz z Bogiem, jesteś religijny. Kiedy Bóg przemawia do ciebie jesteś chory psychicznie.” - House MD
I need more ViCoDiN
był Fiat TIPO 1.4ie LPG
i Tempra AbartH 1.6ie LPG i Bordowa 1.6 |
|
|
|
|
Gość
|
Wysłany: 17-03-2010, 00:05
|
|
|
ok.dzięki, wiec raczej nie będzie to wyzwanie nie do pokonania
** Dodano: 17-03-2010, 12:59 **
no i problem mały jest a nie chcę niczego uszkodzić. Zacznę od tego że odkręcając listwę rozwaliłem palucha ale udało się odkręcić z tym że została mi mała puszeczka montowana do listwy(na imbus gwiazdkę) i teraz główne pytanie, jak wyciągnąć wtryski? One są wciskane, powinny iść do góry?! |
|
|
|
|
lazik666
Pomógł: 9 razy Wiek: 37 Dołączył: 13 Mar 2009 Posty: 892 Skąd: Łódź
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 17-03-2010, 18:36
|
|
|
Tak, są wciśnięte i uszczelnione oringiem, trzeba mocnawo je pociągnąć |
_________________ “Jeśli rozmawiasz z Bogiem, jesteś religijny. Kiedy Bóg przemawia do ciebie jesteś chory psychicznie.” - House MD
I need more ViCoDiN
był Fiat TIPO 1.4ie LPG
i Tempra AbartH 1.6ie LPG i Bordowa 1.6 |
|
|
|
|
Gość
|
Wysłany: 17-03-2010, 23:59
|
|
|
Musiałem odpiąc listwe i pokoleji wyjmowac wtryski, bo inaczej nie dałbym rady.Do tego trzeba puciana |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|