|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Półoś w tipo TD |
Autor |
Wiadomość |
krzycho00
Wiek: 39 Dołączył: 27 Wrz 2007 Posty: 189 Skąd: Pałecznica
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 20-12-2008, 11:39 Półoś w tipo TD
|
|
|
Witam chce złożyć półoś w moim Tipo ( bo po wypadku wypadła) ale nie wiem jak się za to zabrać bo niby powinna wejść bez problemu ale ma ona taki rowek na końcu w którym powinno być zabezpieczenie przed wypadnięciem tylko że po włożeniu półosi niema możliwości go założyć ?? musze rozbierać piastę ??? czy jest jakiś inny sposób |
|
|
|
|
akj3
Pomógł: 26 razy Wiek: 38 Dołączył: 15 Lut 2007 Posty: 1108 Skąd: Orońsko
Województwo: Mazowieckie
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 20-12-2008, 15:11
|
|
|
krzycho00 mówisz o półosi czy o przegubie? Bo jeśli chodzi Ci o to jak włożyć półoś w przegub to zdejmujesz całą zwrotnicę, manszetę od przegubu i wsuwasz półoś w przegub z tym że to jest tak trochę na wcisk ale rękami mozna spokojnie go wcisnąć tylko trzeba dobrze trafić wielowypustem w półosi w przegub. Tego zabezpieczenia się nie zdejmuje w TD. |
_________________ banda złego |
|
|
|
|
krzycho00
|
Wysłany: 20-12-2008, 16:05
|
|
|
akj3 napisał/a: | krzycho00 mówisz o półosi czy o przegubie? Bo jeśli chodzi Ci o to jak włożyć półoś w przegub to zdejmujesz całą zwrotnicę, manszetę od przegubu i wsuwasz półoś w przegub z tym że to jest tak trochę na wcisk ale rękami mozna spokojnie go wcisnąć tylko trzeba dobrze trafić wielowypustem w półosi w przegub. Tego zabezpieczenia się nie zdejmuje w TD. |
chodzi mi o półoś wyrwało ją z przegubu podczas wypadku wiem że półoś ma zabezpieczenie tylko czy żeby je założyć muszę ściągać piaste czy jest to jakoś inaczej ?? |
|
|
|
|
akj3
Pomógł: 26 razy Wiek: 38 Dołączył: 15 Lut 2007 Posty: 1108 Skąd: Orońsko
Województwo: Mazowieckie
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 20-12-2008, 16:09
|
|
|
piasty nie musisz wybijać ze zwrotnicy ale bez zdjecia całej zwrotnicy ciężko będzie Ci włożyć półoś do przegubu. |
_________________ banda złego |
|
|
|
|
krzycho00
|
Wysłany: 20-12-2008, 16:31
|
|
|
zwrotnice mam ściągniętą. ale co z tym zabezpieczeniem ?? nie zakładać ? |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|