Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
mity i fakty ??? (o ceramizerach)
Autor Wiadomość
april 

Województwo: Świętokrzyskie
Wysłany: 18-04-2006, 21:43   mity i fakty ??? (o ceramizerach)

Cóz tu sie chwalic?! Mechanikiem jestem juz ze sporym doswiadczeniem.Pewnego pięknego wieczora przeczyta łem cała zawartosc strony ceramizery.I choc grosze nie smierdze postanowiłem zaryzykowac kupno preparatu.Co prawda mam dopiero przejechane ponad 600 km od zastosowania to juz jestem usatyswakcjonowany pierwszymi objawami.Przedewszystkim cichsza praca silnika.Jako to przeca stary diesel to lubił sie na zimnym potłóc.Teraz na zimnym jest spokój,jakby przed chwila był zgaszony.Drugie to zupełny brak dymu.Wczesniej na zimnym leciutko dymił na niebiesko jak to diesel.Zdecydowanie poprawiła sie elastycznośc silnika.i sotatnie!!!Znikły wszelkie przydźwięki silnika.Sam w to nie wierzyłem,ale jednak cos w tym jest.Co by kasy w błoto nie wywalac najpierw skonsultowałem to u siebie w firmi9e z chemikami czy obróbka chemiczna metalu jest mozliwa.Każdy z nich potwierdził i co ciekawe to tchnika poznała taka obróbke 15 lat temu.Ciekawe tylko dlaczego do tej pory ludzie tak sceptycznie podchodzą do tyego zagadnienia.Czyzby każdy był omnibusem i wiedział wszystko.Szkoda moich wypocin.W każdym razie polecam.Gwarantuję ze nic nie popsuje.A moze pomoże??? W moim przypadku (a zastosowałem mozna powiedziec zapobiegawczo) sprawdza sie w 100% choc to dopiero połowa procesu.W razie pytań na wp proszę.Dziele sie z wami doswiadczeniami,bo w sumie to lubie experymentowac z nowymi technologiami.Pozdrawiam
     assistance   Moneta

MupiK 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 18-04-2006, 23:00   

Napisz jakiego preparatu dokladnie uzyles :-)
Bo ceramizerow od groma jest jeden moze byc gut... a inny zniszczy silnik:(
www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać.
     Moneta

miszko 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 19-04-2006, 08:23   

W klubie chyba byl przypadek, ze po zastosowaniu ceramizera silnik zatarł się ;)

april 

Województwo: Świętokrzyskie
Wysłany: 19-04-2006, 12:05   

Ceramizery nazwe handlową mają AUTO REPAIR i pochodzą z firmy VIDAR z Warszawy.
     assistance   Moneta

picek 

Województwo: Opolskie
Wysłany: 19-04-2006, 17:05   

LUDZIE-ja odradzam zakup tego gówna.Pisałem post na ten temat.Pierwsze wrażenia chyba bardziej na podłożu psychicznym.Było fajnie ale po 8000km zacząłem ostro dolewać olej.Wcześniej na 15 tyś 1 litr.Tu po 8tyś 1,5litra.Przez pierwsze 2tyś silnik się przegrzewał-być może w skutek tego tarcia które było zalecane.Wczoraj byłem płukać silnik i na nowo zalać olejem.Jeżeli macie zdrowe silniki to dajcie sobie spokój z tym badziewiem.Najlepsze dla silnika to poprostu dobry olej.Dobrzy ludzie doradzali żeby dać spokój ale ja nie.Teraz pewnie głowica do remontu.

muflonek 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 19-04-2006, 22:41   

bo ceramizery to chyba tylko do podupadajacego silnika???????
     Moneta

kornik 
witamy nowego

Województwo: Lubelskie
Wysłany: 21-04-2006, 11:52   

Najlepszy dodatek do oleju to DWUSIARCZEK MOLIBDENU FIRMY WURT sprawdzone ciężko dostać ale warto wydatnie poprawia prace silnika oraz elastyczność bez przykrtch konsekwencji. Polecam

unknown 

Wysłany: 22-04-2006, 16:32   

ciekawe jak to się w rzeczywistości ma... czy ktoś do starszego gaźniczkowego dodawał... chętnie bym sprobował troszkę :D ale jeśli potem ma coś się przytykać, trzeć a z czasem rozszczelnić, rozpieprzyć to nieee.... i gdzie tu prawda?
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

mkaminski100 

Województwo: Other
Wysłany: 05-05-2006, 19:42   

Ojciec kiedyś wlał "gear cośtam" do poczciwej ładziny. Taki środek do ceramizacji. No i po ok 1000km silnik zaczął zużywac ogromne ilości oleju więc poszedł do remontu. Okazało się, że te "ceramidy" rozpuściły osady pod pierścieniami i silnik sie rozszczelnił,a plus do tego skutecznie zapchały filtr i też silnik sie przegrzewał.
Osobiście odradzam eksperymentów...
     assistance   Moneta

KJ18 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 24-09-2006, 12:31   Wracajac do ceramizerów

To znalazłem na stronie www.ceramizery.pl, bardzo ciekawe stwierdzenie napisane pod testem silnika bez oleju który przejechał 300km. Proszę bardzo:
"Wynik testu jazdy bez oleju w silniku przedstawia unikalne własności Ceramizerów Auto-Repair, jednak ze względu na ekstremalność testu stanowczo odradzamy wykonywania podobnych prób na własnym pojeździe."
Jestem bardzo ciekwy jak to dziala i czy wogóle coś daje ale nie chce zaszkodzić silnikowi, łyka troszkę dużo oleju a remont nie bardzo mi się uśmiecha.
Co sądzicie o MOTODOKTORZE, czy są jakieś pozytywne skutki stosowania tego preparatu, czy tylko spokojne sumienie, że przecież włałem preparat i wszystko jest OK?????
Pozdro :lol: :piwko:

picek 

Wysłany: 13-10-2006, 21:14   

KJ18, motodoctor-to się zgodzę -po tym zasranym ceramizerze przez którego olej zacząłem dolewać to teraz mam troszkę spokoju-leję żadziej i nic złego się nie dzieje.Zresztą wcześniej miałem dwa kaszlaczki do których też lałem i nie musiałem oleju wozić ze sobą.

RaV 

Województwo: Pomorskie
Wysłany: 13-10-2006, 22:41   

Koledzy, a tak z ciekawości, zna ktoś z Was skład chemiczny tych ceramizerów?

assistance   Moneta

unknown 

Wysłany: 17-10-2006, 00:27   

tego nie są pewni w 100% nawet ich wytwórcy :D :P
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

picek 

Wysłany: 18-10-2006, 05:45   

unknown napisał/a:
tego nie są pewni w 100% nawet ich wytwórcy :D :P

Nawet najstarsi górale się w tym pogubili. :)

miszko 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 18-10-2006, 15:37   

Jeśli juz coś takiego robią to raczej pilnują, aby za dużo osób nie wiedziało co to jest. Z jednej strony, że to może być poprostu szmelc, albo z drugiej, żeby za dużo konkurencji nie było co by robili podobne.

saigon 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 06-01-2007, 01:15   

Maść na szczury...

Odpowiedz do tematu