|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
problem z gaźnikem |
Autor |
Wiadomość |
GREDZIO87
Wiek: 37 Dołączył: 11 Lip 2006 Posty: 10 Skąd: BORKI WIELKIE
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
|
Wysłany: 11-07-2006, 14:16 problem z gaźnikem
|
|
|
Niedawno kupiłem tipo 1.4 91r i dopatrzyłem sie ze mam odlączony jeden przewód od gaźnika,poprzedni właścicilel powiedzial że jest to ,,odcinacz paliwa'' i zostal odlaczony ponieważ nie dzialal poprawnie.chcialem sie dowiedziec czy można jeżdzic bez tego?i ile moze kosztować wymiana.Czy to prawda ze auto teraz więcej pali? |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 11-07-2006, 15:14
|
|
|
Moze uklad Cut-Off? Jest to uklad "hamowania silnikiem". Jedzie np. 100km/h puszczasz gaz,ale nie wylaczasz biegu. W tym momencie uklad powienien odlaczyc doplyw paliwa, bo po co ma byc spalane skoro i tak hamujesz silnikiem.
Poszukaj na forum roznych postow o gaznikach. Sa tam zdjecia. A jak chcesz moge u swojej Tempry porobic Ci dokladne zdjecia gaznika, choc juz raz kiedys na forum wrzucalem do jakiegos postu zdjecia.
Mam 1.6l ale nie powinno sie nic tam roznic. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|