|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
szczyt debilzmu |
Autor |
Wiadomość |
Luczu
Pomógł: 82 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 5215 Skąd: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 30-08-2008, 00:22 szczyt debilzmu
|
|
|
Wczoraj koło 14 jadę sobie jadę a tu czerwone światło. Zatrzymałem się ( stałem jako pierwszy samochód ) Zapaliło się zielone światło ( sygnalizator kierunkowy do skrętu w lewo przez skrzyżowanie ) Powoli ruszam i kontem oka widzę auto jadące z lewej strony które nie ma zamiaru się zatrzymać. To były ułamki sekund - widziałem jak koleś gada przez telefon - jechał jakieś 60 km/h i już widziałem jak wali w moje auto prosto we mnie. Nie wiem jak to się stało ale przejechał około 0.5-1.0m za moim tyłkiem. Pierwsze co mi przyszło do głowy, to że się zagapiłem i na czerwonym mu wyjechałem ale nie ... patrze a na jego 3 pasach czerwone i auta jadące za mną ... czyli jednak miałem to zielone... I tak niewiele brakło i chyba było by po mnie bo taki blaszany tipek uderzony od strony kierowcy przez auto typu kangoo jadące ponad 50 km/h ... Gdybym ruszył troszkę później ...
On nawet nie hamował pędził dalej zagadany |
_________________ Było
Tipo 1.4 78hp
Bravo 1.9 jtd GT 105 / 99r
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
|
|
|
|
|
JAM_BELFEGOR
Pomógł: 111 razy Wiek: 42 Dołączył: 23 Sty 2008 Posty: 3717 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 30-08-2008, 00:49
|
|
|
LUCIACIA, we mnie miesiąc temu dziadek na skrzyżowaniu by się wpierdzielił. Jadę sobie jak inni mam zielne kontem oka widzę że coś poprdziela z prawej mocno po hamulcach i odbiłem mocno w prawo minął mnie na cm, auto obok również tylko że jechało trochę wolniej niż ja. Dziadek w ogóle chyba nie wiedział że tam są światła, patrzył się tępo przed siebie i dawaj do przodu! Myślałem że serducho mi wyskoczy, adrenaliny miałem na cały miesiąc nie wiem czemu ale najwięcej przykrych zajść drogowych mam albo z dziadkami albo roztargnionymi blondynkami, jedna by mi kiedyś zgarażowała cały bok zmieniając pas bo patrzyła się w lusterko od makijażu chyba i nic nie jechało wtedy załatwiłem sobie jedna felgę stalową na krawężniku bo mocno odbiłem. Dobrze że wtedy nie miałem jeszcze tych alusków |
_________________ FIAT TIPO 1.4 - (78HP) Typ : 159A2.000 (P/LPG) SPRZEDANY
RENAULT MEGANE III - 1.6 16V (110HP) - K4M 858
LANCIA DELTA II - 2.0 16V (139HP) - 836A3.000 |
|
|
|
|
Luczu
Pomógł: 82 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 5215 Skąd: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 30-08-2008, 11:34
|
|
|
ano trza mieć oczy dookoła głowy ... I to cały czas. |
_________________ Było
Tipo 1.4 78hp
Bravo 1.9 jtd GT 105 / 99r
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
|
|
|
|
|
Rajek
Pomógł: 4 razy Wiek: 35 Dołączył: 05 Lip 2008 Posty: 453 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 30-08-2008, 19:39
|
|
|
Akurat też miałem wczoraj niemiła akcje z panem TIRowcem.... Wyjeżdżam ze stacji, jade trzypasmówką prawym pasem, a przedemną środkowym pasem około metra od mego zderzaka jedzie DAF z naczepą. Jechałem tak krótka chwile gdy nagle on wrzuca kierunek w prawo po czym odrazu zaczyna skręcać. To daje po hamulcach (troche szkoda opon) na światłach staje obok niego i daje mu pare słów do zrozumienia a ten na mnie głupi wzrok i nie wie o co chodzi.... Dodam że jechałem za nim, a nie przy nim więc w "martwej strefie" nie mogłem być. |
|
|
|
|
trotyl
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 30-08-2008, 19:59
|
|
|
Mogłeś być gdybyś nie hamował , z tirem tempra czy tipo ma raczej marne szanse |
_________________ Tempra 2.0 '92 benzyna, klima, digital |
|
|
|
|
Rajek
Pomógł: 4 razy Wiek: 35 Dołączył: 05 Lip 2008 Posty: 453 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 05-09-2008, 23:57
|
|
|
Oj co prawda to prawda, zwłaszcza że mój Tipek ma już wgniecenie po autobusie na błotniku.... Ale wracając do rzeczy. Nawiązuje tu do tego że kierunkowskazy są po to ( przynajmniej teoretycznie) by ostrzegać innych uczestników ruchu o zamierzonym manewrze a jak mi kolo włącza migacz pół sekundy przed zmianą pasa to szkoda mi jednak opony zdzierać a przy tym i nerwy. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|