|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Dziwny pisk |
Autor |
Wiadomość |
magi-marcin
Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 20 Maj 2006 Posty: 323 Skąd: Huta Czechy
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 24-05-2006, 10:34 Dziwny pisk
|
|
|
Witam mam tipo-lota 1.6 dgt i mam fajny bajer. Mianowice jadąc z prędkością 90km (i tak do 100) w kabinie słysze dziwny pisk. Brzmi on jak dzwięk swiatła wstecznego lecz jest ciągły, cichszy i słychac go w okolicach lewego głośnika. Rozebrałem całą deske i nic. Nic tam nie ma. Szukałem tego ładnych pare godzin i nadal go mam. Jechałem bez deski i wszystkiego co dało sie odkręcic ale i tak sobie piszczało. Nie przeszkadza mi to bo i tak na blacie mam przeważnie ponad 100 wiec go nie słysze lecz strasznie mnie ciekawi to zjawisko.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 24-05-2006, 11:19
|
|
|
Poszukaj o piskach na forum. Prawdopodobnie piszczy Ci antena od radia ta na zewnatrz. Odkrec ja i zobacz wtedy. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
magi-marcin
Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 20 Maj 2006 Posty: 323 Skąd: Huta Czechy
|
Wysłany: 24-05-2006, 12:44
|
|
|
To nie antena bo antene instalowałem miesiąc temu a to zjawisko jest o wiele dłużej |
|
|
|
|
Kondzior92
Województwo: Zachodniopomorskie
|
Wysłany: 24-05-2006, 14:11
|
|
|
ciekawe co to jest?? |
_________________ TTT |
|
|
|
|
Radke
Pomógł: 8 razy Wiek: 48 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 1240 Skąd: Błonie k/W-wy
|
Wysłany: 24-05-2006, 15:36
|
|
|
... może trzeba zatrudnić kota...
|
_________________ Pozdrawiam
Moja Tempra to już historia. Obecnie jest:
* Opel Astra Caravan 1.7DTL
* Citroen C4 Grand Picasso aut
* Fiat Uno 1.4 VAN
* Polonez Truck Plus 1.9d
zapraszam na: www.trade-r.pl |
|
|
|
|
RaV
Pomógł: 2 razy Wiek: 42 Dołączył: 07 Paź 2005 Posty: 539 Skąd: Gdańsk
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 24-05-2006, 16:37
|
|
|
a propos kota - u kumpla taki w zimie wlazl pod maskę... po tygodniu coś zaczęło śmierdzieć.... ze zwierzaka niewiele zostało... |
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 24-05-2006, 21:57
|
|
|
a propos pisku - od niedawna też mam czasem, ale wszystko chodzi ok, bez luzów, jakichś dziwów, nigdzie nic nie zauważyłem... zacząłem głośniej dawać odtwarzacz...
a apropos kota... mi kiedyś kilka młodych wlazło... jak szłem do auta to w ostatniej chwili jakieś młode dziecka podbiegły co goniły w okolicy, że mi z silnika coś długo piszczało jak auto stało... tak to bym odpalił i też by śmierdziało potem
za to łasicę co mi załatwiła w kilku miejscach naraz ukł chłodzenia to bym chętnie zmielił i jeszcze potem rozjechał na równą papkę... |
|
|
RaV
Pomógł: 2 razy Wiek: 42 Dołączył: 07 Paź 2005 Posty: 539 Skąd: Gdańsk
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 25-05-2006, 07:21
|
|
|
unknown napisał/a: | za to łasicę co mi załatwiła w kilku miejscach naraz ukł chłodzenia to bym chętnie zmielił i jeszcze potem rozjechał na równą papkę... |
Dobre *]
Może kota na noc przywiązać do zderzaka... Lub popsikać auto w tym miejscu muchozolem na noc - sądzę, że taki preparat i łasicę by odstraszył, a też przez noc wywietrzeje i rano można śmiało jecheć |
|
|
MarcinWrocław
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 18-06-2006, 18:06
|
|
|
Ja bym się nie przejmował.. Cos wpada pewnie w rezonans.. A tak z drugiej strony, to u mnie tez jest gniazdo świerszczy w aucie.. Wychodzi dobra jakośc Fiatowskich plastyków..... A więc ja również radze.... - głośniej radio...;) Bo walka z tym jest... hmm - to jest coś w stylu naszych piłkarzy.... na początku wygląda niezle, a pózniej i tak i tak padaczka... |
_________________ była.... Temperówka, 92 1.6
była.... Vectra A '95 1.6 + LPG
była Vectra X18XE - nareszcie z klimą!!
C5 FL 2,0 HDI Break Exclusive |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 18-06-2006, 18:31
|
|
|
w zasadzie pisków żadnych już nie mam... to co polecam sprawdzić to wszelkie uszczelki w drzwiach (odpowiedni pęd powietrza) i z okolic nadkoli, łączenia z błotnikiem też... tamtędy jak wpada jakoś nietypowo powietrze np przez pęknięcie czy cuś i wiruje to gra...
druga sprawa.. antena na dachu kiedyś bym nie uwierzył bez sprawdzenia organoleptycznego... faktycznie... odpowiednio ustawiona gra i piszczy przy konkretnej tylko prędkości (położyłem bardziej i nie piszczy...) |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|