|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
zestaw naprawczy parownika |
Autor |
Wiadomość |
konikks
Pomógł: 43 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lis 2006 Posty: 2755 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 14-06-2007, 21:21 zestaw naprawczy parownika
|
|
|
witam mam zamiar zakupić zestaw naprawczy i zregenerować parownik. parownik firmy LANDI (zdjęcie poniżej). problem w tym że nie mam pojęcia jaki to model. na allegro jest kilka zestawów do parowników tej firmy tylko nie wiem który do mojego. może ktoś ma taki jak ja?
instalka I generacji |
_________________ Prawdziwy Zdrajca Włoskiej Marki
HAM RADIO |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 14-06-2007, 21:49
|
|
|
Ja mam akurat Tomasetto, ale na reduktorze nie ma żadnego oznaczenia? U mnie był wybity na reduktorze. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
konikks
|
Wysłany: 14-06-2007, 21:53
|
|
|
Landi z tego co widziałem ma oznaczenia "LE", u mnie widoczne i dwie cyfry na 81 tylko że u mnie jak widać na zdjęciu nie ma ich...
** Dodano: 14-06-2007, 22:55 **
odezwał sie gość z firmy Recco-Investment. chce za zestaw 92zł dużo trochę... oczywiście modelu parownika nie podał... |
HAM RADIO |
|
|
|
|
ZielonyTBG
Pomógł: 94 razy Wiek: 46 Dołączył: 12 Lut 2006 Posty: 2212 Skąd: Tarnobrzeg
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 14-06-2007, 22:27
|
|
|
Poczytaj TU
Ja też kupiłem zestaw na Allegro za 100 zeta ale moja instalka byłe zakładana we Włoszech i był problem z zestawem do parownika,ale wreszcie koleś powiedział że ma i kupiłem.Po wymianie okazało się ze po wciśnięciu gazu silnik reagował z jedno sekundowym opóźnieniem i nie dało się jeździć przez to.Rozebrałem parownik jeszcze raz i powoli go "przestudiowałem" po czym wygiąłem jedną dźwigienkę bo w tej dużej membranie był za krótki popychacz przez co reagował tak długo.Teraz jest git i śmiga aż miło i od tamtego czasu nic przy nim nie robiłem. |
_________________ Była:Tempra SW 1,6 SXie
Jest:Fiat Croma 1.9 i Lancia Prisma 1.5
SW is COOL!!
|
|
|
|
|
konikks
|
Wysłany: 15-06-2007, 09:24
|
|
|
ZielonyTBG, a ty masz taki sam reduktor jak mój? może pamiętasz jego symbol?
dostałem drugą odp z allegro typu "powinien pasować"... powinien |
HAM RADIO |
|
|
|
|
ZielonyTBG
Pomógł: 94 razy Wiek: 46 Dołączył: 12 Lut 2006 Posty: 2212 Skąd: Tarnobrzeg
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 15-06-2007, 11:00
|
|
|
konikks, mam ale podobny.Jak się przyjrzysz to elektrozawór u mnie wchodzi z przodu a u Ciebie z boku,a co się z tym wiąże to nie mam pojęcia.Numeru nie pamiętam a na parowniku pisało tylko Landi LE,ale jak go rozebrałem i dobrze wymyłem to jeśli pamiętam to numer był tak jak by laserem napisany albo na punktowany na drukarce igłowej Może poszukaj dobrze to go znajdziesz. |
_________________ Była:Tempra SW 1,6 SXie
Jest:Fiat Croma 1.9 i Lancia Prisma 1.5
SW is COOL!!
|
|
|
|
|
konikks
|
Wysłany: 15-06-2007, 13:08
|
|
|
tylko wiesz na razie póki nie mam zestawu naprawczego nie chce go rozbierać... nic szukam dalej. dzięki |
HAM RADIO |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|