|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Klamka zamka klapy tylnej w Kombi nie działa |
Autor |
Wiadomość |
Joy_Pawel
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 08-03-2007, 01:07 Klamka zamka klapy tylnej w Kombi nie działa
|
|
|
Mam Tempre S.W. a wniej centrany zamek na wszystkie drzwi i klape bażnika . Ale miałem problem z otwarciem kalpy , centralny odblokował ale klamka była jakaś dziwna jakby coś za lekko chodziała . Rozebrałem od środka plastiki i zabardzo nie moge dojsc bo tam jest jeszcze silnik od tylnej wycieraczki ale widziałem ze jest jakis plastik który popycha klamka zamek docisnełem i działa . Ale dzisaj znowu to się stało !
Ma ktos rade na to ? |
|
|
|
|
keves
Pomógł: 2 razy Wiek: 52 Dołączył: 09 Kwi 2006 Posty: 104 Skąd: Gdynia/Reda
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 08-03-2007, 10:50
|
|
|
Witaj.Miałem podobny problem.Powodem była pęknięta obudowa siłownika centralnego zamka.Siłownik składany jest z dwóch części na zatrzaski i właśnie one były wyłamane.Sprawdz też czy siłownik się po prostu nie zaciera,powinien chodzić lekko.Jeśli tu będzie dobrze to powodem może też być plastikowe ramię na bębenku zamka,które jest popychane przez siłownik-też lubi pękać.Zamek wyjmiesz jedynie razem z listwą oświetlenia tablicy rejestracyjnej,po zdemontowaniu napędu wycieraczki. |
_________________ Gdynia-Miasto z Morza i Marzeń .Tempra 1,8ie SW +LPG http://www.skiforum.pl/ |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|