|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
wymiana szyby przedniej na wlasna reke?? |
Autor |
Wiadomość |
Gastr0
Wiek: 37 Dołączył: 06 Sty 2010 Posty: 59 Skąd: Nowy Dwór Mazowiecki
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 17-08-2010, 22:20 wymiana szyby przedniej na wlasna reke??
|
|
|
A wiec po niedzielnych deszczach i poslizgu na wodzie mam problem, oprucz paru elementow poszycia uszkodzilem szybe przednia, nie nadaje sie do jazdy. I tu jest moje pytanie czy ktos probowal wymieniac ja na wlasna reke czy czeka mnie tylko i wylacznie jakis blacharz lub szklarz samochodowy?? Jesli mozna zrobic to samemu to prosil bym o jakie kolwiek wskazowki w tym zakresie. |
_________________ Szeroko i nisko jak głosi pismo...
Tipo... pozostaly mile wspomnienia...
Astra F sedan 1.7td nowym nabytkiem
nie krzycz bo jade na glebie.pl |
|
|
|
|
m.m1981
Pomógł: 4 razy Wiek: 43 Dołączył: 09 Gru 2009 Posty: 234 Skąd: gorka jaklinska
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 18-08-2010, 22:55
|
|
|
no to tak na poczatek to czeka cie kupno szyby
a wymiana nie jest wcale taka trudna jak sie wydaje musisz tylko zaopatrzyc sie w klej do szyb
potem juz do roboty sciagnij sobie wycieraczki i podszybie i wyciagnoc uszczelke ta w kolo szyby...zeby wyjac stara szybe to musicz ja wyciac do tego musisz kupic specjalna linke do wycinania szyb(chociaz u mnie obylo sie bez niej pomogl noz do tapet)
jak juz wyjmiesz stara to musisz resztki starego kleju usunac... nakladasz nowy i delikatnie wkladasz nowa szybe dociskasz ostroznie wkladasz uszczelke i po robocie
(mnie taka wymiana zajela okolo poltorej do dwoch godzin)
POWODZENIA. |
_________________ były
dwa maluchy 125p polonez renault 25 tipo 1.4:(((
jest
JEST LANCIA DELTA )) juz zyje jeszcze nie w jednym kolorze ale zyje i ma sie nie zle
pojawił się MERCEDES C200 |
|
|
|
|
Gastr0
|
Wysłany: 19-08-2010, 21:15
|
|
|
dzieki wielkie, szybe zakupilem, dzis probowalem to juz robic.... ze skutkiem marnym niestety zrobilem jedna strone i dalem sobie spokuj na dzis, w zamian przezbroilem drzwi musze sie zabrac do tego na spokojnie i pomyslec troche, u mnie jest taki problem ze szyba jest dosc mocno potrzaskana i strasznie sie z niej sypie i sie wygina... |
|
|
|
|
m.m1981
|
Wysłany: 19-08-2010, 23:20
|
|
|
no wiesz stara to nawet po kawalku mozesz wyjac tylko na nowa uwazaj delikatnie z nia(i pamietay o tym zeby dobrze stary klej usunac niby na kleju ktory ja mialem pisalo ze nie musi byc dokladnie usuniety ale jak sie go pozbedziesz to nowa szyba lepiej sie wklei) |
_________________ były
jest
JEST LANCIA DELTA )) juz zyje jeszcze nie w jednym kolorze ale zyje i ma sie nie zle
|
|
|
|
Gastr0
|
Wysłany: 20-08-2010, 05:07
|
|
|
wsumie wzuce folie do srodka i ognia z nia, a co do nowej szyby to jest tak wycieta ze jest w 90% pozbawiona kleju |
|
|
|
|
m.m1981
|
Wysłany: 20-08-2010, 08:32
|
|
|
to go usun calkiem ...i w aucie tez postaraj sie usunac ile sie da bedzie ci lepiej lezec po wklejeniu ico wazne nie bedzie sie lac do srodka auta
i pamietaj o naklejce na szybe tej z numerem rejestracyjnym ...jak ci sie nie uda odkleic starej (a pewnie nie)to biegiem do komunikacji po nowa(podobno za jazde bez niej moga dowod zabrac |
_________________ były
jest
|
|
|
|
Gastr0
|
Wysłany: 22-08-2010, 20:26
|
|
|
no i wczoraj w sklepie mozycznym zakupilem 60cm struny od fortepianu i wyciolem szybe 1/4 ceny orginalnego "noza" do szyb. 15 minut wycinania, pol godzinki czyszczenia i okolo 20 zakladania. Ogolnie nie jest to jakos strasznie zkomplikowane ale to nie to samo co uszczelka...
** Dodano: 30-08-2010, 20:44 **
I moje przemyslenia i doswiadczenia po paru dniach:
-nie zalowac kleju pod szybe (~ 1cm) lepiej zeby wylazl niz ma go zbraknac bo cieknie...
-przynajmniej ja mialem problem z uszczelka maskujaca (odlazila u gory i bez silikonu nie chciala sie trzymac)
-uwazajcie na maskownice w srodku na slupkach, latwo sie niszcza i lepiej je zdjac przed praca, tak samo trzeba uwazac na podsufitke bo sie latwo niszczy
To chyba tyle odemnie w tej materi jak narazie |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|