|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
muli na pb |
Autor |
Wiadomość |
kapral24
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 11-11-2007, 18:00 muli na pb
|
|
|
mam problem od niedawna jestem właścicielem tipo 1.4 na gazniku problem w tym ze autko owszem odpala na pb ale jazda na benzynie jest koszmarna przy wcisnieciu gazu na max zaczyna sie dławic tak ze musze popuscic troche gazu jak przelacze na gaz to nie ma tego problemu |
|
|
|
|
Sapphiron
Pomógł: 9 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Paź 2007 Posty: 1395 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 11-11-2007, 18:03
|
|
|
a sprawdzałeś gaźnik? może się zapchał, może pompki zrywu wysiadły, może coś z membranami... ja miałem tak że normalnie jak jechałem to mi dobrze jechał, jak dałem na maksa do się dławił i czasem nawet zdychał... okazało się że miałem lekko brudny i zapchany gaźnik...
podjedź do jakiegoś specjalisty najlepiej niech ci sprawdzi gaźnik bo wg mnie to pierwsze co trzeba sprawdź w twoim przypadku... |
|
|
|
kapral24
|
Wysłany: 11-11-2007, 18:06
|
|
|
gaźnika nie ruszałem ile taka usługa kosztuje tzn. regulacja i czysczenie ? |
|
|
|
|
Sapphiron
Pomógł: 9 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Paź 2007 Posty: 1395 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 11-11-2007, 18:09
|
|
|
w moim mieście jest jeden gościu co to robi... za rozebranie, przeczyszczenie, złożenie, wyregulowanie bierze 80zł... no i oczywiście płaci się dodatkowo za cześci jeśli trzeba będzie wymienić... daje też gwarancję... sądzę że to nie jest dużo a facet porządnie robi... |
|
|
|
|
kapral24
|
Wysłany: 14-11-2007, 23:01
|
|
|
problem się rozwiązał wymiana filtra paliwa i po sprawie |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|