|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Zanikające napięcie |
Autor |
Wiadomość |
MAXIMUS
Pomógł: 1 raz Wiek: 50 Dołączył: 30 Paź 2007 Posty: 67 Skąd: Pleszew
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 11-11-2007, 21:56 Zanikające napięcie
|
|
|
Witam,mam problem z prądem na przekaźniku od pompy paliwa,przekręcam kluczyk pojawia się prąd na przekaźniku od pompy i .... gdzieś znika,to samo z drugim od sondy,jak przekręcam stacyjkę to prąd pojawia sie na bezpiecznikach przy obu przekaźnikach po około 2 sek. coś gdzieś tyknie w okolicach rozdzielacza i dupa blada. Zajebiście zima za progiem a tu problemo z odpalaniem na Pb,a na gazie nie ma problemu. |
_________________ Maximus |
|
|
|
|
ZielonyTBG
Pomógł: 94 razy Wiek: 46 Dołączył: 12 Lut 2006 Posty: 2212 Skąd: Tarnobrzeg
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 12-11-2007, 00:50
|
|
|
Po przekręceniu kluczyka w pozycję włączonego zapłony,napięcie na przekaźniku pompy jest w okolicach dwóch sekund i znika.Pojawia się ponownie przy kręceniu rozrusznikiem. |
_________________ Była:Tempra SW 1,6 SXie
Jest:Fiat Croma 1.9 i Lancia Prisma 1.5
SW is COOL!!
|
|
|
|
|
MAXIMUS
|
Wysłany: 12-11-2007, 16:52
|
|
|
To cenna informacja Dzięki,coś już mam z głowy.
|
|
|
|
|
rafal22bb
Pomógł: 3 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Sty 2007 Posty: 189 Skąd: Bielsko-Biała
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 12-11-2007, 17:57
|
|
|
A co kolego nie możesz zapalić na Pb czy tylko nurtowało Cię to, że prąd zanika ? |
_________________ Jest VW Passat B5 1999r.
Była TEMPRA 1.6 1993r.
Było TIPO 1.4ie DGT 1989r.
Pierwszy niezależny dziennik internetowy redagowany przez Was http://trybunaludu.info |
|
|
|
|
MAXIMUS
|
Wysłany: 12-11-2007, 21:36
|
|
|
No niestety mam problem z odpalaniem na benzynce nie idzie a na lpg zapala,musze jeszcze raz prześwietlić kabelki do pompy czy to tam prąd nie zanika w tajemniczych okolicznościach,zauważyłem też ze silniczek krokowy nie wykazuje żadnej chęci do poruszania się i kontrolka od wtrysku tez nie jarzy i ta od składu mieszanki też nie (choć ta akurat to mi nie świeciła jak już nabyłem auto,może komputer świruje,albo zdycha. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|