|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Jakie żaróweczki?? |
Autor |
Wiadomość |
Bratek
Wiek: 39 Dołączył: 16 Sty 2007 Posty: 51 Skąd: Rymanów Zdrój
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 12-05-2007, 22:39 Jakie żaróweczki??
|
|
|
Jakie żaróweczki przychodzą do podświetlania przełącznika wycieraczek?? rozebrałem cały ten "patyk" i zauważyłem że żaróweczki są czarne(spalone) na jakie są napiecie, na 12 volt chciałbym wymienić na żarówki ledowe, ale nie wiem jakie kupić... Czy na 12 V, czy połączyć z rezystorem... Jeśli ktoś wie proszę o pomoc |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 13-05-2007, 07:45
|
|
|
Tak 12 volt. Można kupić odrazu żarówki LED białe, które są razem z oprawkami i rezystorami. Poprostu zamieniasz z tymi które są. U mnie w elektronicznym kosztowały koło 6zł sztuka.
Temat o LEDach do podświetlania zegarów już kiedyś był i to nawet kilka.
klik
klik
wyrażeń: led podświetlenie itp.
Problem był taki, że diody dają słabo rozproszone światło.
Można kupić w oprawkach wyjmujesz stare, wkladasz te lub same "żarówki" wymieniasz.
Poczytaj w tamtych tematach, bo ludzie mieli troche problemów z dokładnym podświetleniem deski. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|