|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Dla posiadaczy 1,9TD |
Autor |
Wiadomość |
sloneczna
Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Sty 2005 Posty: 370 Skąd: ostrzeszów wlkp
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 08-03-2006, 22:08 Dla posiadaczy 1,9TD
|
|
|
Jak macie wyskalowany wskażnik ciśnienia turbiny przy 4000obr/min?Ja mam troszkę za połową . |
|
|
|
|
elvis-78
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 09-03-2006, 16:58
|
|
|
Cześć słoneczma:)U mnie prawie cały czas wacha się w granicach połowy bo pewnie jest stuknięty cisnieniomierz, tak przynajmniej stwierdzili.Jednak jak silnik dobrze sie nagrzeje to wskazówka staje w połowie miedzy zerem a pułówką. |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 09-03-2006, 20:45
|
|
|
Szczerze, sloneczna to troche malo. Tak od 0,8-0,9bara powinna wskazowka skakac.
Jak kiedys chcielismy kupic z tata Tempre 1.9TD, co prawda miala Digi deske, ale jak jej ostro wstawilismy, to prawie do 1bar wskaznik pokazywal. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
sloneczna
Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Sty 2005 Posty: 370 Skąd: ostrzeszów wlkp
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 09-03-2006, 21:33
|
|
|
Właśnie tak go muszę wyskalować aby na max było 0,8 bara(w/g instrukcji takie powinno być max.ustawienie fabryczne z itercoolerem.
Jutro montuje stożek może się poprawi?
Niemam tak dokładnego ciśnieniomierza, bo wkręcił bym w kolektor i wyskalował z faktycznym stanem .Mam taki wkręcany ale do 10barów skalowany co 0,2 bara trochę niedokładny. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|