Uważam ,że TEMPRA ma skopany front |
Autor |
Wiadomość |
sloneczna
Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Sty 2005 Posty: 370 Skąd: ostrzeszów wlkp
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 05-02-2005, 15:51 Uważam ,że TEMPRA ma skopany front
|
|
|
Chodzi mi o atrapę błotniki światła .
Tipo powyżej 93 owiele ładniejsze z frątu wywiera wrażenie szerszego i niższego.
O Temprze kombi wogóle niechcę sie wypowiadać
Nie pasuje do włoskiego stylu.Robi wrażenie zwłaszcza ciemna pojazdu specjalnego do jakiego celu myślę że się domyślacie.
ALE OD TYŁU jest Tempra OK. Podoba mi się miałem bez znaczków jeszcze lepiej wyglądała.
Ach dodam jestem fanem lanci i powiem że dedra też ma skopany w stosunku do DELTY od 93 |
|
|
|
|
|
Wujek
|
Wysłany: 05-02-2005, 16:37
|
|
|
Ja zakochałem się właśnie w przodzie Temperóweczki jej styl, linia są nie powtarzalne, Ten samochód to dzieło sztuki. |
_________________ ....Tempra 1.4 i.e...ma nowego właściciela |
|
|
|
|
Raku
Pomógł: 18 razy Wiek: 40 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 2622 Skąd: \/\/ \/\/ /\
Województwo: Mazowieckie
|
|
|
|
|
sloneczna
|
Wysłany: 05-02-2005, 17:07
|
|
|
No to się narobiło
Nie miałem pojęcia ,że tu taki totalizaryzm |
|
|
|
|
Faja
|
Wysłany: 05-02-2005, 17:15
|
|
|
Nie totalitaryzm tylko własnie przód jest kozacki w Temperówce :heart:A o tyle już nie wspomnę Pozdrawiam!!! |
_________________ Misia sprzedana...:(Na zawsze pozostanie w mej pamięci....
Opelek-2.0 brązik:)
Temperki to są wozy... |
|
|
|
|
Raku
|
|
|
|
|
andrzejdg
Wiek: 41 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 139 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 05-02-2005, 17:38
|
|
|
No przydało by się bo Temperki są fajne zarówno z przodu jak i z tyłu Oni nam poprostu zazdroszczą i dlatego tak piszą o Temprach
Pozdrawiam |
_________________ FIAT TEMPRA 1.6 gaźnik. 1994, benzyna + inst LPG "BRC" |
|
|
|
|
Faja
|
Wysłany: 05-02-2005, 18:25
|
|
|
Bo mają skróconą Temprę A zresztą dużo się Tempra nie różni od przodu Tipka |
_________________ Misia sprzedana...:(Na zawsze pozostanie w mej pamięci....
Opelek-2.0 brązik:)
Temperki to są wozy... |
|
|
|
|
GRAFIT
Pomógł: 4 razy Wiek: 40 Dołączył: 17 Gru 2004 Posty: 719 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 05-02-2005, 18:56
|
|
|
Taką maszyne skrytykować !!!piękna linia .Mi tempra podobała się w latach już poczatkowych jak się sliniłem w salonie i mażyłem sobie jak teraz np o thesisie czy nawet kapie .
Uwarzam że wygląd super !!! mi się bardziej od tipka podoba ale tipo też miodzio .
W tipo mi się mniej podobają przednie błotniki a ogólnie tipo też super w końcu to jej brat starszy .I jedna płyta podłogowa.
Co do tempry całość mi się podoba nic bym nie skrytykował!!
Ale twarz tempry jak może się nie podobać??? nie wiem ?? tył też ładny .
Lampy wszystkie ładne itp .
Co do kombi to juz wogóle!!!! luxxx nawet bym wolał kombice !! bagażnik idealny!!
Ale jak kupowałem to trafił się sedan jak by był wybór napewno kombi bym łyknął !!
Słoneczna niestety za krytyke Temperki
EDITED by MOD: Grafit nie używaj tak dużo razy ENTER'a |
_________________ Była Tempra gaźnik 1.6 jest BMW coupe 318i
Było Bmw jest Mondeo |
|
|
|
|
Y@nek
Wiek: 59 Dołączył: 01 Gru 2004 Posty: 87 Skąd: Jelenia Góra
|
Wysłany: 05-02-2005, 20:26 Re: Uważam ,że TEMPRA ma skopany front
|
|
|
sloneczna napisał/a: | O Temprze kombi wogóle niechcę sie wypowiadać
Nie pasuje do Włoskiego stylu.Robi wrażenie zwłaszcza ciemna pojazdu specjalnego do jakiego celu myślę że się domyślacie |
No to ja do tego karawanu dopisze że jak oglądałem swoją Tempre kombi przed kupnem , to do kumpla powiedziałem że na szybie brakuje tylko czerwonego krzyża i karetka gotowa , moja jest biała |
_________________ Janek
Tempra SW 1,6 i.e. |
|
|
|
|
sloneczna
|
Wysłany: 05-02-2005, 20:56
|
|
|
WIDZIAŁEM kiedyś zdjęcie chyba na alegro Tempry z przodem Tipo
Niesamowite dlatego ten temat.
Nie chcę ranić waszych uczuć ale to naprawdę trzeba kochać ten samochód.Jestem pełen podziwu i uznania |
|
|
|
|
|
Raku
|
|
|
|
|
GRAFIT
|
Wysłany: 05-02-2005, 21:14
|
|
|
Raku napisał/a: | Zachowaj to dla siebie, nie musisz tego na forum mówić. Bo oburzysz wielu użytkowników tej zacnej fury
Nikt nie widział chyba tej hybrydy oprócz Ciebie więc oszczędz nam...
A skoro tył Tempry Ci się podoba to dospawaj sobie tył jej do Tipo |
A jak by dospawał tył :chaja: tempry na przód swego tipolotu?? |
Było Bmw jest Mondeo |
|
|
|
|
Jarek (SQ1EUO)
|
Wysłany: 06-02-2005, 00:28
|
|
|
Jak dla mnie przod moze byc, nie narzekam,..chociaz moim zdnaiem jest po prostu zwykly,.......natomiast tyl to poezja,..naprawde wyszedl im ten tyleczek Lancia Dedra sie moze schowac. Nawet moja dziewczyna powiedziala,ze Tempra ma bardzo ladny tylek :]
Ladne lampy (zwlaszcza noca,jak swieca,..bardzo ladnie! No i ten elemnt gdzie wisi tablica rejestracyjna,..to zaglebienie,..moim zdaniem Bomba!
Pozdrawiam |
_________________ (.....była.....)
Tempra 1,6 (gaźnik) + GAZ
błękit metalic
1992 rok
(......była......)
(......jest......)
Volvo 740 GL K6 B230F + GAZ
garfit metalic
1988 rok
(......jest......) |
|
|
|
|
mkaminski100
Wiek: 44 Dołączył: 17 Gru 2004 Posty: 672 Skąd: Basingstoke
Województwo: Other
|
Wysłany: 06-02-2005, 09:56
|
|
|
Jestem szczęśliwym posiadaczem Tipo i tak jak Janek uważam że przód Tempry jak i pierwszego Tipo jest po prostu zwykły. Nie jest zły, ale żeby pisać, że piękny czy temu podobe to stanowcza przesada. Niestety prawda jest taka, że bliżej mu do Golfa II, poloneza czy Kadeta niż do Astry czy Golfa III.
Problem w tym, że Tipo po 93r jest (tylko) z przodu świeższe i bardziej...hmm agresywne. Mniejsze reflektory mniejszy wlot z małą kratka jednak je odmłodził. Tempra się nie doczekała. Tył obu aut jest ładny, z przewagą dla Tempry. Jej tył jest bardziej stonowany i elegancki i nie wyglada jak niektórzy mówia jak "wielka d&p@" Tipo. Wg mnie w Tipo tylna klapa tworzy za dużą płaszczyznę i z tyłu wygaje się za ociążały. Nie ma tej lekkości Tempry.
Czas moi drodzy niestety biegnie i hipokrytą jest tan kto powie, że Tipo czy Tempra mają świeży wygląd. Te auta maja minimum 10 lat.
Też kocham swoje auto, ale za 5 lat na pewno nie kupię sobie Tipo czy Tempry tylko auto które teraz jest 5 lat młodsze od mojego (98r prod). Większość z nas wybrała właśnie te auta, ponieważ względem aut w tej cenie lub klasie są bogato wyposażone, młodsze, awaryjnośc na nie za wysokim poziomie no i są bardzo pojemne. To wszystko. To nie jest Lancia, to nie są auta kultowe, wieć nie róbmy z nich obiektu kultu. |
|
|
|
|
Marcin - fiattipo.pl
Pomógł: 4 razy Wiek: 52 Dołączył: 05 Sty 2005 Posty: 1166 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 06-02-2005, 10:28
|
|
|
mkaminski100 napisał/a: | Jestem szczęśliwym posiadaczem Tipo i tak jak Janek uważam że przód Tempry jak i pierwszego Tipo jest po prostu zwykły. Nie jest zły, ale żeby pisać, że piękny czy temu podobe to stanowcza przesada. Niestety prawda jest taka, że bliżej mu do Golfa II, poloneza czy Kadeta niż do Astry czy Golfa III.
Problem w tym, że Tipo po 93r jest (tylko) z przodu świeższe i bardziej...hmm agresywne. Mniejsze reflektory mniejszy wlot z małą kratka jednak je odmłodził. Tempra się nie doczekała. Tył obu aut jest ładny, z przewagą dla Tempry. Jej tył jest bardziej stonowany i elegancki i nie wyglada jak niektórzy mówia jak "wielka d&p@" Tipo. Wg mnie w Tipo tylna klapa tworzy za dużą płaszczyznę i z tyłu wygaje się za ociążały. Nie ma tej lekkości Tempry.
Czas moi drodzy niestety biegnie i hipokrytą jest tan kto powie, że Tipo czy Tempra mają świeży wygląd. Te auta maja minimum 10 lat.
Też kocham swoje auto, ale za 5 lat na pewno nie kupię sobie Tipo czy Tempry tylko auto które teraz jest 5 lat młodsze od mojego (98r prod). Większość z nas wybrała właśnie te auta, ponieważ względem aut w tej cenie lub klasie są bogato wyposażone, młodsze, awaryjnośc na nie za wysokim poziomie no i są bardzo pojemne. To wszystko. To nie jest Lancia, to nie są auta kultowe, wieć nie róbmy z nich obiektu kultu. |
|
_________________ Pozdrawiam
Marcin
Tipo 1.4S '94 LPG (SPRZEDANY)
Corolla LE 1.8 VVTi 2004
------------------------------
tipo.republika.pl |
|
|
|
|
GRAFIT
|
Wysłany: 06-02-2005, 11:36
|
|
|
Ja nie wybierałem po cenie bo zakupiłem ją dwa lata temu jak samochody były drogie dałem dość dużo kupiłem ją w aso jeździł nią pewien znajomy kierownik z aso . Co do wyglądu jest bdb i mi się widzi bardziej niż pewne
nowe auta okrągłe. Każdy do siebie podobny .
ps lampy faktycznie w temprze wyszły super swiecą i są bardzo Wyraźne |
Było Bmw jest Mondeo |
|
|
|
|
kazub
Pomógł: 1 raz Wiek: 41 Dołączył: 23 Lis 2004 Posty: 59 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 06-02-2005, 14:46 Ogolnie REWELACJA!
|
|
|
Jedyne co mi sie nie podoba w temprze to za bardzo "wciete" zderzaki, szczegolnie ten przedni, ta dolna czesc jest za bardzo wsunieta pod auto! Z boku auto prezentuje sie rewelacyjnie a tylu ideal ogolnie 5- za caloksztalt! |
|
|
|
|
Jacacenty
Pomógł: 13 razy Wiek: 39 Dołączył: 26 Lis 2004 Posty: 991 Skąd: Dillenburg
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 06-02-2005, 16:52
|
|
|
Fakt Tempra (jej przód) wygląda nieswojo przy Alfie 155 .
Najlepsza konfiguracja wg mnie to :
układ jezdny z Lanci Integrale;
przód z Alfy;
tył z Tempry;
sinlik z Alfy 2,5;
wnętrze z Lanci.
Ot takie auto. |
_________________ *** \=/ *** |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 06-02-2005, 17:03
|
|
|
To sie zgodze z Toba. Tyl Tempry jest ladny, przod... ja bym moze swiatla troche przerobil. Kiedys widzialem w sklepie do kupienia lampy do Tempry z podwojnymi kloszami w srodku to znaczy byly 2 przegrody cos jak w starych Mercedesach.
Co do lini nadwozia Tempra jest aktrakcyjnym dla mnie autem.
Co do zderzaka przedniego mi sie podoba to wciecie, zyskuje tez na tym aerodynamika Cx=0,28!
Co ja bym zmienil to przod swiatla na bardziej eleganckie.... np. jakies od alfy ;] |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
skuti7
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 07-02-2005, 19:41
|
|
|
Ja kupiłem swoją Temperke właśnie ze względu na ciekawy tył (no nie tylko)
O wiele ładniejszy niż w innych autach z tych lat. Raczej nic bym w nim nie zmieniał: no ewentualnie jakiś gustowny spojler (taki jak ma Raku)
i lekko przyciemniłbym klosze lamp.
A co do przodu to zmieniłbym grill na bardziej sportowy. Poluję na taki - jak na zdjęciach o brazylijskim tuningu:
http://www.zdrowko.superh...ning/Vista.html
Na pewno dodałby troche agresywności autku.
Pozdrawiam! |
|
|
|
|
Raku
|
|
|
|
|
skuti7
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 07-02-2005, 20:49
|
|
|
Mi chodziło raczej o sam kształt grilla. Takiego na stałe z maską bym nie chciał. Wolę lekki tuning, po którym można wrócić do oryginału bez spawania i szpachlowania |
|
|
|
|
Raku
|
|
|
|
|
sloneczna
|
Wysłany: 07-02-2005, 21:34
|
|
|
skuti7 napisał/a: | Mi chodziło raczej o sam kształt grilla. Takiego na stałe z maską bym nie chciał. Wolę lekki tuning, po którym można wrócić do oryginału bez spawania i szpachlowania |
No właśnie i tu możesz tylko pomażyć o grilu ifroncie tipo od 93 w górę |
|
|
|
|
|