|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Pompa paliwa w temprze 1.4 i.e. |
Autor |
Wiadomość |
Ajgor
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 04-06-2007, 14:41 Pompa paliwa w temprze 1.4 i.e.
|
|
|
Witam.
Wczoraj moja tempra z silnikiem 1.4 i.e w czasie jazdy poszarpala chwile i stanela. Myslalem, ze moze zabraklo paliwa, ale po dolaniu paliwa z karnistra nadal nie moglem jej odpalic. Podlalem troche paliwa do gaznika (a rczej monowtrysku, czy jak to sie tam nazywa:) ) i silnik odpalil, ale pochodzil ze dwie sekundy i zgasl spowrotem. Podejzewam, ze mogla pasc pompa paliwa, ale... Tu wlasnie moje pytanie. Gdzie ta pompa sie znajduje? Z tego, co sie orientuje, to gdzies w zbiorniku. Ale jak sie do niej dostac? Czy pod tylnym siedzeniem? Gdzie szukac jakiegos dostepu do niej? Sprawa jest dosyc pilna, bo za trzy dni jade na wczasy za granice. Wprawdzie nie jade samochodem, ale przed wyjazdem chcial bym zrobic przeglad techniczny, a nawet nie moge na ten przeglad dojechac
Probowalem szukac rozwiazania na forum, ale znalazlo mi 16 stron, a po przejzeniu pierwszych trzech nic nie znalazlem |
_________________ Pozdrawiam.
Ajgor.
Tempra 1.4 i.e. SPI. Bez gazu. '93
http://sekwencery.4sql.net - forum użytkowników procesorów gitarowych firmy Line6. Homerecording i sekwencery. |
|
|
|
|
ZielonyTBG
Pomógł: 94 razy Wiek: 46 Dołączył: 12 Lut 2006 Posty: 2212 Skąd: Tarnobrzeg
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 04-06-2007, 16:44
|
|
|
W bagażniku po prawej stronie pod wykładziną jest czarny plastikowy dekiel.Odkręcasz wkręty i podnosisz plastik a pod spodem masz taką wielką plastikową nakrętkę którą musisz odkręcić jak słoik.Ale najpierw odepnij kable i przewody paliwowe.A potem wszystko idzie do góry. |
_________________ Była:Tempra SW 1,6 SXie
Jest:Fiat Croma 1.9 i Lancia Prisma 1.5
SW is COOL!!
|
|
|
|
|
Ajgor
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 04-06-2007, 17:26
|
|
|
Dzieki wielkie. Teraz bede wiedzial, czego szukac
Edit:
Wyciagnalem tą pompe, ale jest w jakiej czarnej gumie i nie moge sobie poradzic z jej sciagnieciem. Guma sie rozlazi w rekach, a pompa nie dziala (podlaczalem na krotko do akumulatora). Chce kupic nowa pompe, ale nie wiem, czy one sa w tej gumie fabrycznie, czy tez kupic ta gume osobno...
** Dodano: 05-06-2007, 17:33 **
Sorki ze dopisuje, zamiast wyedytowac poprzedni post, ale inaczej moje podziekowanie moglo by nie dotrzec do Zielonego, a pomogl mi i mu sie nalezy
Dzieki za pomoc. Pompa paliwa juz wymieniona i samochod dziala Zycie mi uratowales:)
Mam jeszcze problem z hamulcem recznym, ale to juz w odpowiednim dziale. |
_________________ Pozdrawiam.
Ajgor.
Tempra 1.4 i.e. SPI. Bez gazu. '93
http://sekwencery.4sql.net - forum użytkowników procesorów gitarowych firmy Line6. Homerecording i sekwencery. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|