|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
ZAWIESZENIE TIPO |
Autor |
Wiadomość |
kazach
|
Wysłany: 20-07-2005, 11:49 ZAWIESZENIE TIPO
|
|
|
czesc !!
kupiłem cale nowe zawieszenie do mojego Tipka (komplet - belka, amortyzatory, sprezyny. wahacze, bebny, szczeki ham. i przewody ham-dalem 370 zł w calosci ). tylko nie wiem jakiego rodzaju śruby tam przychodzą na mocowaniu do ramy auta. chcialbym je sobie wymienic ale boje sie ze nie dam rady. No i te przewody hamulcowe Możecie mi udzielic jakis wskazówek? bardzo Was o to prosze. dzieki i pozdrawiam wszystkich |
_________________ Kazach Tychy |
|
|
|
|
romano
Pomógł: 56 razy Dołączył: 09 Sty 2005 Posty: 2132 Skąd: Chorzów
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 20-07-2005, 14:05
|
|
|
Temprawg wszystko pięknie i ładnie ale kolega kazach kupił chyba zawieszenie tylne
A twój opis jest dla wymiany przedniego zawieszenia, może sie to komuś przyda, generalnie tak jak temprawg napisał najlepiej robić to w dwójkę, nie śpieszyć się i nic na siłe jakby to unknown powiedział
W skrócie:
- podnieść tył samochodu
- wymontować bak
- wymontować tylną część wydechu
- odkręcić przewody i linki hamucowe.
- podeprzeć belkę i odkręcić 4 śruby mocujące belkę do podwozia.
Trochę pracy jest, ale szczegółów nie podam bo tego nigdy nie robiłem, generalnie problemy mogą być z odkręcaniem śrub, po kilkunastu latach mogą być zapieczone. |
_________________ Fiat Tipo 1.6 gaźnik RIP
Nissan Primera P11 SR20DE
Nissan Primera P11.144(lift) SR20DE
|
|
|
|
|
kazach
|
Wysłany: 20-07-2005, 14:17
|
|
|
dzieki panowie - fakt - kupilem tylne zawieszenie. chodzi mi jeszcze o rodzaj śrub (ich długosc i wogole) bo chcialbym je najpierw kupic zanim sie wezme za to ze śfagrem |
_________________ Kazach Tychy |
|
|
|
|
TEMPRAWG
Pomógł: 17 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lut 2005 Posty: 414 Skąd: Garwolin
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 20-07-2005, 14:22
|
|
|
polecal bym najpierw wymontowac i kupic w zelazniaku. majac na wzor lepiej zdzialasz. |
_________________ BYŁO
TIPO 1.4 GAZNIK 90' B/G
TEMPRA SW 1.6 91' B/G
TIPO 2.0 GT 90' B/G
TEMPRA SW 1.6 93' B/G
Czesci uzywane do TIPO/TEMPRY
tel.0723-121-618 |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|