|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
głuchy stuk na przadniej osi |
Autor |
Wiadomość |
Robert-k
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 01-09-2006, 18:35 głuchy stuk na przadniej osi
|
|
|
Witam
Mam takie pytanko .
Byłem u kolegi na szarpaku , po obejrzeniu zawieszenia nie stwierdził luzu , a jednak coś puka na przedniej osi . Do wymiany mam jednak poduszke nad amortyzatorem przy kielichu . Czy to właśnie ona może powodować ten odgłos ? Czy to jednak może być coś innego np. przekładnia ? ( przekładnie sprawdziłem - jest w porządku ) |
|
|
|
|
Broadway
Pomógł: 1 raz Wiek: 43 Dołączył: 15 Cze 2005 Posty: 199 Skąd: Wrocław
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 01-09-2006, 23:39 Re: głuchy stuk na przadniej osi
|
|
|
Robert-k napisał/a: | Witam
Mam takie pytanko .
Byłem u kolegi na szarpaku , po obejrzeniu zawieszenia nie stwierdził luzu , a jednak coś puka na przedniej osi . Do wymiany mam jednak poduszke nad amortyzatorem przy kielichu . Czy to właśnie ona może powodować ten odgłos ? Czy to jednak może być coś innego np. przekładnia ? ( przekładnie sprawdziłem - jest w porządku ) |
Poducha nad amorem potrafi okropnie stukac. Jesli masz wybita poduszke to na 99,9% to ona Ci wali. |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 02-09-2006, 21:13
|
|
|
ta... może stukać;
ew też może stukać stabilizator czasem, końcówka drążka kierowniczego (i nie zawsze im wyjdzie na sprawdzeniu, jak sprawdzą tylko 'byle było sprawdzenie' ) no i oczywiście sworznie wahaczy, te też nie zawsze wyjdą na szarpaku, choć powinny... a poza tym na forum jest co przeglądać o pukaniu, stukaniu itp ... oj jest... |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|