|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
malowanie drzwi |
Autor |
Wiadomość |
evillysy
Pomógł: 4 razy Wiek: 41 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 551 Skąd: Łódź
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 27-09-2007, 17:05 malowanie drzwi
|
|
|
Witam.
Zakupiłem lakier(metalik),rozpuszczalnik do bazy,klar,utwardzacz do klaru.
Problem polega na tym ,ze nie wiem co i jak z czym pomieszać i jak to później lakierować.
Jeżeli ktoś coś o tym wie to proszę o pomoc.
Pozdro |
|
|
|
|
Mayones84
Pomógł: 1 raz Wiek: 40 Dołączył: 27 Wrz 2007 Posty: 68 Skąd: Włocławek
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 28-09-2007, 11:47
|
|
|
To zalezy ile masz tego lakieru. Zależy od lakiery ale tak ok 50-100ml rozpuszczalnika na 0,5l bazy. Po prostu musi byc dobra konsystencja do malowania. Jak wyschnie dajesz połysk. Co do ilości utwardzacza to najlepiej jakbys sie dowiedzial tam gdzie kupowałes, bo naprawde sa rozne lakiery. Milego malowania. |
_________________ Tipo 1.6 Twin Cam |
|
|
|
|
evillysy
|
Wysłany: 28-09-2007, 11:52
|
|
|
Lakieru kupiłem 0.4 litra (powinno starczyć na drzwi).Na puszce z klarem facet napisał mi mazakiem 2:1 czy to chodzi o to żeby go wymieszać z utwardzaczem 2:1?
Jle warstw lakieru i ile klaru mam nałozyć i jak to później polerować? |
|
|
|
|
Mayones84
Pomógł: 1 raz Wiek: 40 Dołączył: 27 Wrz 2007 Posty: 68 Skąd: Włocławek
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 29-09-2007, 10:52
|
|
|
No jak napisał to tak musi byc 2:1. A warstw to przynajmniej 2. Jak juz masz w podkładzie to delikatnie pierwsza warstwe bazy tak aby aby, jak przeschnie to dajesz jeszcze raz i jak ci farby starczy to jeszcze. Warstwa tak co 20min zalezy od lakieru. I pozniej z połyskiem to samo. Lakier powinien wyschnąc po 24h. Ale polerke zalecam po paru dniach. |
_________________ Tipo 1.6 Twin Cam |
|
|
|
|
evillysy
|
Wysłany: 29-09-2007, 10:55
|
|
|
Dzięki serdeczne-jutro zabieram się do pracy
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|