|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Potrzebuje pas bezpieczenstwa kierowcy |
Autor |
Wiadomość |
Tomek_ff
Wiek: 40 Dołączył: 03 Wrz 2007 Posty: 205 Skąd: Grudziądz
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 20-09-2007, 11:44 Potrzebuje pas bezpieczenstwa kierowcy
|
|
|
Czy kupowac uzywany czy nowy ? Słyszałem , że uzywanego pasu nie powinno sie kupowac ? |
_________________ Była : Tempra 1,6 i.e cat. SX + LPG
Jest: BMW e36 coupe IS |
|
|
|
|
ego
Pomógł: 37 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 20-09-2007, 11:53
|
|
|
Tomek_ff napisał/a: | Słyszałem , że uzywanego pasu nie powinno sie kupowac ? |
Teoretycznie nie,ale w praktyce jest zupełnie inaczej. Wiadomo,że jak kupisz pas od rozbitego auta to napewno bedzie on zagadka,czy wytrzyma ewentualnie kolejne naprężenie,wiadomo,że nikt nie planuje stłuczki itp. no ale... Na bezpieczeństwie nie powinno sie oszczędzać... |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
Adonay
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 20-09-2007, 12:24
|
|
|
No właśnie. Na tej samej zasadzie można na balkonie zamontować zamiast metalowej barierki - papierową. Jest barierka ? Jest.
Wg mnie tak jak pisze ego ego napisał/a: | Na bezpieczeństwie nie powinno sie oszczędzać... | + bardziej - nie można oszczędzać ! |
_________________ był : Tipo 1.4
są : Ford Fiesta 1.3
Opel Astra 1.4 16V |
|
|
|
|
Tomek_ff
|
Wysłany: 20-09-2007, 13:52
|
|
|
tylko jezleli mam pewnosc , ze pas jest z nie rozbitego auta , chyba nie jest to duze ryzyko ?
i druga kwestia ile moze kosztowac pas nowy ? |
|
|
|
|
Adonay
|
Wysłany: 20-09-2007, 17:22
|
|
|
Tomek_ff napisał/a: | tylko jezleli mam pewnosc , ze pas jest z nie rozbitego auta , chyba nie jest to duze ryzyko ? |
Tak sobie w sumie myślę, że to tak jakby kupić używane auto...też nie wiadomo jakie tam są pasy i czy już się z nich "korzystało".
Wszystko zależy od Twojego poczucia bezpieczeństwa
Tomek_ff napisał/a: | ile moze kosztowac pas nowy ? |
ale z napinaczem rozumiem ? Kurcze, z tego pamiętam to kolega dał coś koło 300zł za jeden...no ale on do punto, nie przypuszczam jednak, żeby była jakaś różnica cenowa |
Opel Astra 1.4 16V |
|
|
|
|
tipacz
Pomógł: 85 razy Wiek: 38 Dołączył: 07 Cze 2007 Posty: 3093 Skąd: Andrychów/Zagórnik
Zaproszone osoby: 5
|
Wysłany: 20-09-2007, 18:29
|
|
|
Tomek_ff napisał/a: | ile moze kosztowac pas nowy |
Nie wiem ile kosztuje nowy ale ja kupowałem w pobliskim szrocie tylko że tylni używany i dałem całe 30 zeta. (potrzebowałem zamontować fotelik dla dziecka i oryginalny z Tipo był zbyt krótki więc założyłem z Sieny) |
_________________ Tipo 1,4 SX LPG 1994r quartz metalic engine 160A1.046 - odjachało...
jest Passat B5 1,8 20V Syncro - pali tyle ile wlejesz...
|
|
|
|
|
Adonay
|
Wysłany: 20-09-2007, 19:39
|
|
|
tipacz96vc napisał/a: | Nie wiem ile kosztuje nowy ale ja kupowałem w pobliskim szrocie tylko że tylni używany |
Czyli ogólnie nie masz nic przeciw używanym |
Opel Astra 1.4 16V |
|
|
|
|
MiKuS
Pomógł: 6 razy Dołączył: 12 Mar 2006 Posty: 612 Skąd: TcZeW
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 21-09-2007, 14:43
|
|
|
Co do używanych, to przepisy zabraniają sprzedawać/kupować, używane pasy, hamulce(...)
A w rzeczywistości wiadomo jak to jest, na logike nie powinno się kupowac pasów z napinaczem, bo po wypadku napinacz napewno się aktywował, a sa sztuczki, zeby naciągnąć jakoś pas poza żółty obszar, a u nas to mysle że nie powinno się nic stać... ja też w zasadzie potrzebowałbym nowy pas, o sie juz prawie wcale nie zwija i nawet nie chcę słyszeć ile kosztuje w ASO... |
_________________ Tipo 1.4 Gaźnik |
|
|
|
|
Tomek_ff
|
Wysłany: 21-09-2007, 18:19
|
|
|
u mnie chodzi o to , ze sie nie zwija tylko jest naderwany !! |
|
|
|
|
ego
Pomógł: 37 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 21-09-2007, 19:05
|
|
|
Tomek_ff napisał/a: | u mnie chodzi o to , ze sie nie zwija tylko jest naderwany !! |
no to jeżeli jest tak jak mówisz,że masz pewnośc,że auto z którego chcesz kupić pas nie jest po wypadku to bierz,tylko oglądnij go dobrze czy nie był przytrzaśnięty drzwiami itp... |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|