Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Ponowne logowanie
Autor Wiadomość
Radke 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 09-02-2007, 14:49   Ponowne logowanie

Po jakim czasie "bezczynności" po zalogowaniu na Forum muszę zalogować się ponownie?
Często mam tak, że loguje się na Forum ale w międzyczasie muszę zrobić coś innego. Wracam ponownie na Forum i muszę się ponownie zalogować bo w... strona "wygasła". Trochę to uciążliwe bo jeśli chcę być cały czas zalogowany to muszę często odświeżać stronę. Nie da się coś z tym zrobić?

Moja Tempra to już historia. Obecnie jest:

* Opel Astra Caravan 1.7DTL
* Citroen C4 Grand Picasso aut
* Fiat Uno 1.4 VAN
* Polonez Truck Plus 1.9d

zapraszam na: www.trade-r.pl
     assistance   Moneta

Emf 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 09-02-2007, 17:39   

O to dziwne, bo ja nawet nie wiem co to znaczy wylogowanie :D
Wchodzę i mnie loguje automatycznie i nigdy zdarzyło mi się żeby mnie wylogowało.

assistance   Moneta

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 09-02-2007, 20:50   

no, skosztuj swe ciasteczka w przeglądarce czy są OK :D i sprawdź ustawienia przeglądary odnośnie sesji, ciastek, auto-menedżera haseł... najwyżej ustaw sobie by pamiętała i z automatu logowała, wtedy nawet nie zauważasz momentu logowania... w I.Exploderze powinno siałać, w Operze siała, Netszkapa nowsza, starsza może, Mozilla powinna pamiętać też... przeczyść oc nieco i daj na zapamiętanie; zresztą na samym forum masz [v] checkbox'a obok miejsca na login : hasło , jak zaznaczysz, to przeglądarka powinna zrozumieć ze skryptu , że ma pamiętać login i hasło i z automatu logować... bez odświeżania sesji co chwila...
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

konikks 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 09-02-2007, 20:53   

unknown napisał/a:
najwyżej ustaw sobie by pamiętała i z automatu logowała, wtedy nawet nie zauważasz momentu logowania

ja mam taki motyw że jak zaznacze autologowanie to tylko jeden raz działa. później muszę wklepywać nick i hasło.

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 09-02-2007, 21:05   

to też raczej masz problem z ciasteczkami i ustawieniami przeglądarki... to jest to zazwyczaj... a że na exploderze siedzisz to tym bardziej można poczyścić i pogrzebać jeśli Ci na auto-log, zależy, przejżyj menedżera haseł, autouzupełnianie, czy w ogóle masz włączone, czy może tempra.org nie masz dodaną do jakiejś dziwnej strfy co mu nawet nie wolno haseł itp zapamiętywać...
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

miszko 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 10-02-2007, 16:07   

Radke, sesja autologowania wygasa po 3600sekundach bezczynności. Jeżeli "forum" stwierdzi ponowną chęć przeglądania strony będąc zalogowanym (ale już po upływie tych 3600 sekund) to odwołuje się do ciasteczek. Coś nie tak z ciasteczkami macie. Najlepiej zróbcie "czyszczenie" czyli wymażcie historię oraz ciasteczka. W IE robi się to w zakładce Narzędzia->Ustawienia->Ogólne. I kliknąć należy w Usuń pliki cookies i Usuń pliki.

Emf 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 10-02-2007, 16:26   

Albo kupcie w w markecie inne ciastka.
Dobre są Jeżyki z Jutrzenki :>

assistance   Moneta

miszko 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 10-02-2007, 16:28   

Oo ja też lubię jężyki ;)

Odpowiedz do tematu