|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
centralny i alarm w tipo |
Autor |
Wiadomość |
kazach
|
Wysłany: 22-07-2005, 10:39 centralny i alarm w tipo
|
|
|
chcialbym zalozyc sobie centralny i alarm w moim Tipku i nie wiem czy te z allegro są dobre. czy ktos ma jakis zaufany link do tych rzeczy z allegro ktore moglbym zamowic i sie nie przejechac ? bardzo prosilbym kogos obeznanego o jakies wskazowki napewno innym tez to pomoze. Dziekuje i pozdrawiam cale TTT !! |
_________________ Kazach Tychy |
|
|
|
|
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 22-07-2005, 10:56
|
|
|
Hej ja jestem na biezaco bo w zeszly weekend przeprowadzalem takak operacje coprawda bez centralnego bo juz kasy nie bylo. Operacja nie specjalnie trudna wsystko zalezy od teog co kupisz:-) Ja kupilem tradycyjnioe najtansze badziewie tylko zeby wylo odstraszalo i dzialalo psychologicznie na zlodzieja namieszalem troche w instalacji co by latwo tego nie znalazl i tyle :-) Ja juz 3 alarm kupuje u tego samego goscia ma nick "szumo00" znjadziesz bez problemu. Zna sie na rzeczy i jest komunikatywny ja zalatwiam wszystko poza allegro zawsze to troche taniej i prowizja odpada a koles w 100% sprawdzony
jakbys mial jakies pytania to wal na pm pzdr |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
kazach
|
Wysłany: 22-07-2005, 12:11 no chodzi mi tez o centralny...
|
|
|
czy mi sie tam zmieszcza silowniki bo juz jakies kable z kostkami przy tych zamkach wiszą ... |
_________________ Kazach Tychy |
|
|
|
|
ego
Pomógł: 37 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 22-07-2005, 13:44 Re: no chodzi mi tez o centralny...
|
|
|
kazach napisał/a: | czy mi sie tam zmieszcza silowniki bo juz jakies kable z kostkami przy tych zamkach wiszą ... |
sprawdz czy nie masz przypadkiem centralnego wbudowanego w zamkach drzwi...jezeli nie masz,to nasiłowniki zawsze sie znajdzie miejsce |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
Adam1971
Pomógł: 1 raz Wiek: 53 Dołączył: 04 Lip 2005 Posty: 178 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 22-07-2005, 17:20
|
|
|
Jeżeli wychodzą ci kabelki od zamka to chyba masz centralny. U zamka z przodu powinno być 6 kabelków (master), a z tyłu 4 kabelki. Zawsze dwa kabelki są od sygnalizacji zamknięcia zamka (drzwi). Pozostałe 4 lub 2 do sterowania. A alarm mam Scorpiona ma już 6 lat pierwsze modele, ale mnie nie zawiódł jeszcze. I ma wyjścia do sterowania centralnego zamka, czujników wstrząsowych, uderzeniowych i kilka jeszcze innych funkcji. Jak chcesz to podam symbol może kupisz używany. Jest naprawdę dobry Choć ten model jest już stary. Ale osobiście uważam że lepiej do sterowania zamkiem kupić drugi osobny pilot z układem. Jeden pilot do alarmu drugi do otwierania i zamykania zamków.
[ Dodano: 22-07-2005, 17:42 ]
A zapomniałem. Jak nie masz zamków ja orginelne kupiłem po 30 zł z Anonsów. Do tego moduł sterowania za 40 zł. Ewentualnie siłowniki na te dzyndzle od zamykania drzwi po 25-40 zł zależy od kg. Podobnież je się szybko zakłada.
[ Dodano: 22-07-2005, 18:23 ]
Kilka tematów niżej jest ładnie opisany centralny zamek. |
_________________ Tempra 1,6 93 r. gaźnik |
|
|
|
|
wglogowski
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 08-08-2005, 11:14
|
|
|
Kupiłem na allegro alarm Elita mini jest bdb sam go montowałem instrukcja w j.polskim dobry kontakt z sprzedającym (salonodnowy). Centralny już miałem i alarm znakomicie z nim współpracuje. |
_________________ KLIK
|
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 09-08-2005, 21:14
|
|
|
Ja polecam uzytkownika o nicku STARMACH ( http://www.allegro.pl/sho...s.php?uid=25071 ). Kupilem u niego dwa centralne zamki.
Ma duzy wybor rozne typy (np. 2 mastery, bez pilotow, z pilotami, same silowniki itp.)
Polecam tego usera.
Co i jak podlaczyc bedziesz w instrukcji ktora dostaniesz.
Acha, radze zaopatrzyc sie w gumowe "rurki" laczoce drzwi z slupkami, oryginalne w ASO po okolo 10zł/sztuka. Pasuja tez od CC (w sumie takie same sa).
Lepiej to wszystko wyglada i jest bardziej fachowo. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|