|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Wyciek oleju na przepustnicy |
Autor |
Wiadomość |
M@ciej
Pomógł: 1 raz Wiek: 57 Dołączył: 22 Lut 2005 Posty: 110 Skąd: Węgielsztyn
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
|
Wysłany: 01-03-2005, 15:01 Wyciek oleju na przepustnicy
|
|
|
Witam !
Dokładnie przeglądałem posty ale nigdzie nie znalazłem podobnego zagadnienia.
Od jakiegoś czasu zauważyłem niewielkie wycieki oleju na łączeniu przepustnicy z przewodem filtra powietrza.
Czy któryś z kolegów może mi podpowiedzieć gdzie należy szukać przyczyn takiego stanu. |
_________________ Pozdrawiam !
Jeżdżę Tipo 2.0 16V
Szybko mija mi czas. |
|
|
|
|
dziura.arek
Pomógł: 3 razy Wiek: 44 Dołączył: 28 Lis 2004 Posty: 690 Skąd: Kraków - Zielonki
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 01-03-2005, 20:24
|
|
|
Być może silnik ma przedmuchy i puszcza odmę przewodem od przewietrzania silnika. |
|
|
|
|
romano
Pomógł: 56 razy Dołączył: 09 Sty 2005 Posty: 2132 Skąd: Chorzów
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 01-03-2005, 23:11
|
|
|
Pewnie opary oleju dostaje się z odpowietrzenia skrzyni korbowej, zwłaszcza, że w 16V odma podłączona jest od dołu korpusu przepustnicy.
Najlepiej niech się wypowiedzą właściciele sedicivalvoe. |
_________________ Fiat Tipo 1.6 gaźnik RIP
Nissan Primera P11 SR20DE
Nissan Primera P11.144(lift) SR20DE
|
|
|
|
|
M@ciej
Pomógł: 1 raz Wiek: 57 Dołączył: 22 Lut 2005 Posty: 110 Skąd: Węgielsztyn
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
|
Wysłany: 12-04-2005, 12:58
|
|
|
Rozkręciłem i przeczyściłem wszystkie przewody od odmy przez elektrozawór aż do przepustnicy. Było dość sporo syfu. W tej chwili wycieków niewidać. Gość z serwisu, który jeździ Tipo opowiadał, że mu w tym roku zimą gdzieś zamarzła odma aż miarkę oleju wywaliło.
Będę obserwował co się dzieje, na razie jest spoko. |
_________________ Pozdrawiam !
Jeżdżę Tipo 2.0 16V
Szybko mija mi czas. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|