|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Światła pozycyjne |
Autor |
Wiadomość |
kris_ldz
Wiek: 37 Dołączył: 01 Gru 2006 Posty: 279 Skąd: Warszawa / Łódź
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 05-05-2007, 22:43 Światła pozycyjne
|
|
|
Witam,
mam taki problem... padły mi jakies 30 min temu światła pozycyjne - wymieniłem żarówki, włączam, patrze nie chodzą, zmieniłem na stare to samo (stare były dobre), w środku w aucie nie chodziły też podświetlanie schowka i zapalniczki, ale zmieniłem bezpiecznik, podświetlenia zaczęły chodzić, ale światła nie...
Na electronic checku pokazuje mi tak jakbym miał przepalone żarówki, ale wsadziłem zupełne nówki, później nawet sprawdzałem je i są ok... |
_________________ Fiat Tipo 1.6ie S 93' LPG morski metalik
powoli do przodu... --> |
|
|
|
|
KRT
Wiek: 38 Dołączył: 31 Sty 2007 Posty: 397 Skąd: Kraków - NH
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 06-05-2007, 07:19
|
|
|
Weż przeczyść styki bo ja też miałem taki problem że mi nieświeciły albo raz swieciły a raz nie jak wjechałem w dziure i miałem całe styki uje... i jeden kabelek był pęknięty przy prawym świetle |
_________________ NieCh MoC BędZie Z waMi WaRiAtaMi Tipo 2.0 8v <-rozbity Calibra C20NE |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 06-05-2007, 10:40
|
|
|
podświetlenie deski poza tym masz OK? bo jest razem z pozycyjnymi;
jak podświetlenie deski funguje to przerwy/braku kontaktu trza szukać dalej czyli pewno styki w reflektorach albo drutek się jakiś przerwał... |
|
|
kris_ldz
|
Wysłany: 06-05-2007, 20:16
|
|
|
pozycyjne już świecą - brak styku w skrzynce z bezpiecznikami. Co do podświetlania deski - właśnie w innym temacie pisałem, że mi ostatnio padło. Niestety światła pozycyjne już są, a podświetlania nadal brak... |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 06-05-2007, 20:50
|
|
|
o ile wiem i pamiętam, nie wiem jak (digital jeśli masz), ale w analogach podświetlenie deski jest zasilane z tego samego obwodu co żaróweczki postojówek/pozycyjnych; jeśli one świecą wtedy kiedy trzeba to przerwę masz między deską a obwodem z zasilaniem albo, co bardziej prawdopodobne, przerwę w samej desce czy tamtejszych stykach żaróweczek; musiałbym look'nąć na schematy, ale na 99% podświetlenie deski jest podczepione do tych samych kabli co postojówki.... |
|
|
kris_ldz
|
Wysłany: 06-05-2007, 20:59
|
|
|
aha, w tyg jak będę miał więcej czasu to przysiądę do tej deski, bo wskaźnik paliwa i obrotek mi padaja - tj. jak jest dużo wilgoci chodzą, pewnie gdzieś pod machą nie ma styku na masie, tylko nie wiem który to kabelek jest i będę musiał pewnie poświęcić 10x tyle czasu co bym to wiedział i wtedy przyokazji zobaczę podświetlanie, bo raczej wszystkie żarówki na raz nie padły... |
|
|
|
|
BeerfaN
Pomógł: 1 raz Wiek: 43 Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 150 Skąd: Warszawa Marysin
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 10-05-2007, 09:19
|
|
|
Być może nie ma połączenia na wtyczkach przy desce.
U mnie ktoś wymienił żarówki z 1,2 na 2W i potopiły się gniazda żarówek...żarówki padły wszystkie razem. |
_________________ Temperówka 1,6 gaźnik'93 140kkm
159A3.0000.75.37.430 |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|