|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Rajd Subaru |
Autor |
Wiadomość |
romano
Pomógł: 56 razy Dołączył: 09 Sty 2005 Posty: 2132 Skąd: Chorzów
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 17-07-2007, 11:13 Rajd Subaru
|
|
|
Podzielę się wrażeniami z Rajdu Subaru.
Cała impreza rozpoczęła sie prologiem na moście Kotlarskim w Krakowie w czwartek, było dosyć przyjemnie pogoda dopisała choć przez tłumy kibiców miejscówy za dobrej nie miałem, jak to na takich próbach kierowcy popełniali błędy i zdarzały się urwane koła.
W piątek rozpoczęło się prawdziwe ściganie a ja siedziałem w robocie.
W sobotę znowu się pojawiłem na podkrakowskich oesach i walka zapowiadała się pasjonująco, słońce grzało , było co oglądać bo rajd był zarówno eliminacją pucharu PZMOT jak i RSMP choć przez to utrudnione było poruszanie się po oesach.
Wypadków było sporo, ale na szczęście ucierpiały tylko samochody.
Niestety cieniem na rajdzie położyły się wydarzenia z decydujących oesów, na jednym z nich zostały rozsypane własnej produkcji takie czteroczęściowe "kolce" na których zawodnicy walczący o podium łapali kapcie i zamiast walki na trasie zobaczyliśmy dramatyczne wydarzenia, na całe szczęście żadna załoga przez to nie wypadła z trasy i obeszło się bez wypadków a skończyło sie "tylko" na stratach czasowych i niewielkich uszkodzeniach samochodów.
Całą sprawą na wniosek zawodników zajęła się prokuratura, bo nietrudno sobie wyobrazić do czego takie debilne "pomysły" mogą doprowadzić.
Po rajdzie zaczęło się piekiełko: wzajemne oskarżenia teamów, wykluczenia zawodników(Gabryś), protesty, rozbieranie samochodu na czynniki pierwsze do 5 rano(Kuchar, http://www.kuchar.net/ind...&s=180&ngl=10), znikające onboardy z łapanych kapci, generalnie pozostał wielki smród po tym rajdzie.
Rajd wygrał Bryan Bouffier (Peugeot 207 S2000) jadący po raz pierwszy w tym rajdzie i jednocześnie jest to pierwsza wygrana samochodu S2000 w Polsce, na dodatek załoga ta oddala swoje puchary za zwycięstwo jednej z załóg niższych klas, która zajęła 2 miejsce bo organizator przewidział puchary tylko dla zwycięzców
Na koniec trochę fotek.
|
_________________ Fiat Tipo 1.6 gaźnik RIP
Nissan Primera P11 SR20DE
Nissan Primera P11.144(lift) SR20DE
|
|
|
|
|
Hipo
Pomógł: 30 razy Wiek: 42 Dołączył: 30 Kwi 2007 Posty: 2082 Skąd: Jarosław
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 17-07-2007, 12:43
|
|
|
No widać że nie tylko z piłce nożnej jest grupa której zalezy tylko na zadymie i tyle |
_________________ Marea 2.4 TD HLX
JCB 3CX Contraktor |
|
|
|
|
Cliner
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 17-07-2007, 13:13
|
|
|
romano napisał/a: | było dosyć przyjemnie pogoda dopisała choć przez tłumy kibiców miejscówy za dobrej nie miałem |
hehe tak bywa :p
ja na ostatnim 35 rajdzie elmot remy
mialem taka miejscowke ze szok,
poniewaz dwa odcinki przebiegaly niedaleko mojej chatki, wzielem z kumplem dwa rozkladane fotele ogrodowe, zapas browarow. ulokowalismy sie troche czasu przed rajdem gdy jeszcze niebylo ludzi, miejscowka gites w cieniu na bardzo dobrej pozycji do ogladania rajdu, i popijajc browar , robiac fotki ogladalismy wypasik rajd. :-)
Dobre fotki romano !!!
moje gdzies wsiaklo ale jak znajde plytke z fotkami to tez tu do ciebie powzucam :-)
pozdr. |
_________________ Fiat Tipo |
|
|
|
|
romano
|
Wysłany: 18-07-2007, 14:21
|
|
|
Hipo napisał/a: | No widać że nie tylko z piłce nożnej jest grupa której zalezy tylko na zadymie i tyle |
Tylko, że w tym przypadku nie było to działanie zadymiarzy, za dużo zachodu ktoś sobie zadał by wykonać te elementy (spawane z czterech części), przypuszczam, że jacyś pseudo kibice jednego zawodnika postanowili wyeliminować konkukerentów w walce o punkty, nie dopuszczam myśli, że mógł w to być zaangażowany jakiś zespół rajdowy.
A co zadymiarzy to oczywiście, że co raz częściej zdarzają się takie przypadki, w większości rajdy przebiegają przez małe mieściny i wioski, gdzie stają się one jedyną rozrywką dla miejscowych i urządzają sobie oni "zabawy" w postaci rzucania kamieniami w samochody, rzucają puste butelki na drogi a ostatnio dochodzi do bójek, coraz bardziej przypomina to zachowania pseudokibiców na stadionach.
Cliner napisał/a: | ja na ostatnim 35 rajdzie elmot remy
mialem taka miejscowke ze szok,
poniewaz dwa odcinki przebiegaly niedaleko mojej chatki, wzielem z kumplem dwa rozkladane fotele ogrodowe, zapas browarow. ulokowalismy sie troche czasu przed rajdem gdy jeszcze niebylo ludzi, miejscowka gites w cieniu na bardzo dobrej pozycji do ogladania rajdu, i popijajc browar , robiac fotki ogladalismy wypasik rajd. :-) |
Tobie to dobrze, ja dymam po kilkaset kilometrów na rajdy, nierzadko kłócąc się z safeciarzami i pałarzami a wy sobie na leżaczkach leżycie popijając browarki
Cliner napisał/a: | Dobre fotki romano !!!
moje gdzies wsiaklo ale jak znajde plytke z fotkami to tez tu do ciebie powzucam :-) |
Dzięki, od tego roku zacząłem jeździć na rajdy głównie w celu robienia fot, a jak zdjęcia z elmotu się nie znajdą to nie nic się nie stanie, byłem i trochę zdjęć mam |
|
|
|
|
|
KRT
Wiek: 38 Dołączył: 31 Sty 2007 Posty: 397 Skąd: Kraków - NH
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 19-07-2007, 11:06
|
|
|
Jadąc na ten rajd rozbiłem swoje tipo |
_________________ NieCh MoC BędZie Z waMi WaRiAtaMi Tipo 2.0 8v <-rozbity Calibra C20NE |
|
|
|
|
Ninja
Pomógł: 5 razy Wiek: 46 Dołączył: 22 Wrz 2005 Posty: 762 Skąd: Gdańsk
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 19-07-2007, 12:42
|
|
|
KRT napisał/a: | Jadąc na ten rajd rozbiłem swoje tipo |
bo nie umiesz jezdzic
Zaplacisz mi 8723487263547236472364872364872364872364872364 dolarów to Cie naucze. |
|
|
romano
|
Wysłany: 19-07-2007, 14:00
|
|
|
KRT napisał/a: | Jadąc na ten rajd rozbiłem swoje tipo |
A co wczułeś się w rolę zawodników
Zapraszam do mojej galerii:
http://rallyonline.pl/g.p...okaz&T[id]=2416 |
|
|
|
|
|
Radke
Pomógł: 8 razy Wiek: 48 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 1240 Skąd: Błonie k/W-wy
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 19-07-2007, 14:20
|
|
|
Ninja napisał/a: | Zaplacisz mi 8723487263547236472364872364872364872364872364 dolarów to Cie naucze. |
Razem 225 USD.
Nisko się cenisz |
_________________ Pozdrawiam
Moja Tempra to już historia. Obecnie jest:
* Opel Astra Caravan 1.7DTL
* Citroen C4 Grand Picasso aut
* Fiat Uno 1.4 VAN
* Polonez Truck Plus 1.9d
zapraszam na: www.trade-r.pl |
|
|
|
|
Ninja
|
Wysłany: 19-07-2007, 14:40
|
|
|
Radke napisał/a: | Razem 225 USD.
Nisko się cenisz |
ciekawa teoria... |
|
|
KRT
Wiek: 38 Dołączył: 31 Sty 2007 Posty: 397 Skąd: Kraków - NH
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 19-07-2007, 15:17
|
|
|
Ninja przestań pier$(^@* kocopoły skąd ty możesz wiedzieć jak ja jeżdże |
_________________ NieCh MoC BędZie Z waMi WaRiAtaMi Tipo 2.0 8v <-rozbity Calibra C20NE |
|
|
|
|
Ninja
|
Wysłany: 19-07-2007, 15:57
|
|
|
KRT napisał/a: | Ninja przestań pier$(^@* kocopoły skąd ty możesz wiedzieć jak ja jeżdże |
buhahahaha ,nie widzisz emotek?
Skoro zaje***ś to mowi samo za siebie jak jezdzisz. |
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
|
Wysłany: 19-07-2007, 16:27
|
|
|
e-e, każdemu niestety może się trafić a nie wiesz w jakich to było okolicznościach, czy to on przegiął czy było inaczej, więc nie szukaj niepotrzebnie wojny chyba, że koniecznie chcesz... to założymy specjalny dział/temat, gdzie będziesz na sparring mógł co jakiś czas kogoś 'zapraszać' bo chętni jak widać po ostatnich postach są, to by było wzięcie... |
|
|
Jacacenty
Pomógł: 13 razy Wiek: 40 Dołączył: 26 Lis 2004 Posty: 991 Skąd: Dillenburg
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 19-07-2007, 16:34
|
|
|
Cytat: | Razem 225 USD.
Nisko się cenisz |
Adekwatnie do jakości kursu |
_________________ *** \=/ *** |
|
|
|
|
Radke
Pomógł: 8 razy Wiek: 48 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 1240 Skąd: Błonie k/W-wy
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 19-07-2007, 21:02
|
|
|
Ninja napisał/a: | Radke napisał/a: | Razem 225 USD.
Nisko się cenisz |
ciekawa teoria... |
A dodaj sobie robaczku wszystkie cyferki, które żeś tak mozolnie wstukał |
_________________ Pozdrawiam
Moja Tempra to już historia. Obecnie jest:
* Opel Astra Caravan 1.7DTL
* Citroen C4 Grand Picasso aut
* Fiat Uno 1.4 VAN
* Polonez Truck Plus 1.9d
zapraszam na: www.trade-r.pl |
|
|
|
|
RobertWroc
Pomógł: 3 razy Wiek: 52 Dołączył: 22 Lut 2006 Posty: 516 Skąd: Wrocław
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 19-07-2007, 21:31
|
|
|
Wiecie co? kiedyś-dawno temu również wierzyłem ze jestem może nie wspaniałym ale bardzo ale to naprawdę bardzo dobrym kierowcą.Aż w jakoś dwa lata temu dowiedziałem się że znajomy mojego ojca jest kierowca rajdowym.Fakt emerytowanym,z dawnych lat...Ale ponoć kiedyś był bardzo dobry.
I on tak ZA DARMO (Ninja, ) uzmysłowił mi ze do bardzo,bardzo dobrego kierowcy to mi bardzo,bardzo dużo brakuje.Qrcze o jakich ja rzeczach nie miałem pojęcia.Prozaiczne hamowanie przed zakrętem, ile ja traciłem czasu i paliwa...a mozna inaczej,,
Więc naprawdę nieraz jak widze jak ktoś udaje kubice to az gfłupio
przykład zprzed kilku dni: omka 2.2(lub2.3)obok mnie--dwa pasy na wprost-jeden przechodzi w plewoskręt-by jechać prosto trzeba szybko wciąć się na prawy-lub czekać aż ktopś cię wpuści-(czyli skrzyżowanie Piłsudskiego ze Swidnicką-to samo na którym w zeszłym roku audica wpadła w ludzi) - zielone gośc startuje równo ze mną-chcę go wpóscić ale -silnik omce wyje koła sie kręcą więcej w powietrzu niż na ziemi-chciałem go wpuścić ale jak to zobaczyłem to przyspieszyłem-niewiele brakowało by stracił całkowicie przyczepności wówczas by przyj..we mnie.A qrcze właśnie kupiłem deltę-i kto mi uwierzy że kolejny wóz skasowany nie z mojej winy?
Nie jesteśmy poprostu tak dobrzy jak myślimy-i czasem tracimy samochody.Albo ktoś jest gorszy niż mu się wydaje....... |
_________________ Było Tipo 1.4ie + lpg(koszmar) Była Croma 2.0ie 16V umarła. Była Dedra 1.8 ie LPG. Była Delta II 1.6 bez LPG.Byłą Kappa 3.0V6,
Jest Alfa Romeo 156 1.8TS |
|
|
|
|
Ninja
|
Wysłany: 19-07-2007, 22:05
|
|
|
RobertWroc, zeby bylo jasne...nie uwazam sie za dobrego kierowce. Daleko mi to dobrego.
** Dodano: 19-07-2007, 23:07 **
Radke napisał/a: |
A dodaj sobie robaczku wszystkie cyferki, które żeś tak mozolnie wstukał |
a na cholere mam dodawać? Napisalem od razu ze tyle chce... |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|