Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
To mnie temperka wq.... do nieprzytomnosci dizsiaj :/
Autor Wiadomość
MupiK 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 29-09-2006, 21:24   To mnie temperka wq.... do nieprzytomnosci dizsiaj :/

Cos mi wczoraj zaczelo piszczesc ale ze byla pozna pora to zbagatelizowalem sprawe
Dzisaj w firmie ruch jak $#&$#%@& jeszcze na uczelnie musialem skoczyc to nie miale czasu rano zajrzec tylko klucze spakowalem rano do auta coby w wolnej chwili sie dobrac do wnetrza...
Po poludniu odebralem panne z pracy i mielismy do przedskzola podskoczyc bo cos do zaltwienia bylo ...
No to korzystajac z chwili dawaj pod maske ...
Otwieram i hmmm na 1 rzut oka wszystko gra , mysallem ze pasek od wspomagania luzny ale nie...
Zaczalem ogladac i co...
Pasek klinowy wyglada jakby hmmm II wojne swiatowa przezyl wszystko jakies gorace i smeirdzi plastikiem...

I tu psikus

Rolka napinajaca ktora jest z jakiegos gownianego tworzywa sie zatarla !! Niewiem jak niewiem gdzie niewiem kiedy nie wnikam :/

Efekt byl taki ze pasek darl po tej rolce wydzielajac mega duzo ciepla i ja stopil z jednej strony :/
Dobrze ze pasek nie strzelil i w pore do tego zajrzalem :/

Dzisiejsza awariia temperki kosztowala mnie 100zł z racji tego ze autko mi teraz potrzebne bo musi zarabiac na siebie i bez niego sie nieda:]

No coz jak jeszcze raz mi wloszka wytnie taki numer to sie bardoz pogniewamy:/
www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać.
     Moneta

Emf 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 29-09-2006, 21:43   

MupiK, Ty nie kupuj rolek na bazarze u ruskich to będzie OK :badgrin:

A tak na serio to moja po dłuższej przerwie bez inwestowania też ODEZWAŁA SIĘ :sciana:
Jakaś poduszka mi zdycha bo wali coś przy ostrzejszym ruszaniu z jedynki.

assistance   Moneta

unknown 

Wysłany: 29-09-2006, 23:09   

to już tak być musi...... jak 2-3 miechy totalnie nic nie wyskoczy, to potem zawsze choćby pierdół za 10zeta jakiś musi być... inaczej nie byłoby rozrywkowo :D no i po co by była główna część forum ?! :D
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

miszko 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 30-09-2006, 16:43   

Dlatego lepiej kupować metalowe rolki :)

moley 

Województwo: Pomorskie
Wysłany: 30-09-2006, 18:38   

no u mnie to jak nic się nie dzieje w autku to zmieniamy filtr powietrza

Krzysztof A. 

Województwo: Świętokrzyskie
Wysłany: 30-09-2006, 19:45   

Kapryśne te nasze auta.Popieram :roll:
     Moneta

bob96 

Wysłany: 30-09-2006, 20:02   

Krzysztof A. napisał/a:
Kapryśne te nasze auta.Popieram :roll:

Kapryśne to mało powiedziane :sciana: od dwóch miesięcy stresuje mnie ładowanie akumulatora ( pisałem to w osobnym posie) raz swieci ładowanie raz nie jak podjade do elektryka to jest wszystko w pożo. a po trasie mnie stresuje żarzeniem lampki ładowania :x
P.Walker+ Sirio ML145
Uniden 78 elite
     assistance

Emf 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 30-09-2006, 21:08   

bob96, alternator w mojej to jest już opowieść kilkustronicowa.
Teraz po naprawie znów się żarzy ale mam to w d... bo by mnie to auto nerwowo wykończyło.
Ładowanie jest więc zlewam to żarzenie :evil:

assistance   Moneta

MupiK 

Wysłany: 30-09-2006, 21:47   

Ja rolki jeszcze nie wymienialem :P nie wpadlbym na to ze moze sie hmm zatrzec stopic i nie dac zadnych sygnalow ostrzegawczych :/

P.S. Moley ostantie co wymienilem przed awaria to wlasnie filtr powietrza:P
www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać.
     Moneta

rosama 

Wysłany: 01-10-2006, 12:24   

Tak właśnie Włoszki domagają się pieszczot... :lol:

miszko 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 01-10-2006, 13:18   

Jak kobiety ;]

unknown 

Wysłany: 01-10-2006, 20:32   

do emf i nie tylko!
bodajże idzie od alternatora dodatkowy kabelek i o ile się nie mylę jest tam 'kopia' wartości napięcia ładowania.... ma t wyjście małą wydajność ale jest właśnie chyba do kontrolki tylko.... sprawdź(cie) na schematach... ale wydaje mi się, że kontrolka jest włączana przez jakiś prostu układzik porównawczy, a ten z kolei nie sprawdza nigdzie w instalacji napięcia ani nie bierze z głównego kabla którym alternator ładuje, ylko właśnie z tego cienkiego, 'kopii' o mnijeszej wydajności prądowej....
wtedy trzeba by pomierzyć co to mamy na tym kablu; może on przerywa/szwankuje i stąd kontrolka też a może regulatora napięcia, któraś dioda, coś.. jednak siada i na razie tylko na kontrolkę nie zawsze daje co trzeba a wkrótce... wiadomo...

ogólnie wiadomo, jakie alternatory są ...
jedyna rada poosłaniać, obudować go przed wilgocią, syfem, deszczem, choć to nierealne... ale wtedy pożyje dłużej... a zj.ć się musi tak czy siak kilka razy zawsze; różny jest tylko czas;
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

Alan 

Województwo: Opolskie
Wysłany: 04-10-2006, 05:46   

miszko napisał/a:
Dlatego lepiej kupować metalowe rolki :)
tematswierzy bo sprzed kilku dni.....tez zatarla mi sie rolka....wiec pokulalem sie do salonu FIJATA...koles poklikal po kompie niczym na czateri i wydal wyrok....panuuuu mam orginal za 286pln....to ja mu na to ze za tyle to pier...wezme siekiere i porabie zloma na czesci...bo za drogo mnie kosztuje.....facet widzac ze moje nerwy sa skrajnie wyczerpana....poszukal i sprzedal mi rolke z fiata uno taka sama tyle ze ze twozywa za ...59pln...

Lancia Kappa SW 2.4 Tds

assistance

MupiK 

Wysłany: 10-10-2006, 21:36   

Przygod ciag dalszy:D
Dzisiaj pcozyscilem kopulke kable WN bo zasniedizaly od czego kto to wie ale juz pali za 1 razem i co...

Zgubilem tlumik dzisiaj... :/

Cos zaczelo warczec a ze jezdzic trzeba a o 20 warsztaty nie czynne to tempra stoi 0,5 km od domu z tlumikiem wiszacym nad ziemia:/

Urwala mi sie ta pseudo elastyczna zlaczka czy co to tam jest majace tlumic ddrgania
Jutro tam wspawam pozadna zlaczke elastyczna i mam nadzieje ze problemu wiecej niebedzie :-)

Ostantimi czasy zadziwia mnie wloszka ale tez prawda jest taka ze trzasnalem od poczatku miesiaca 2kkm a od wakacji nie siedizalem przy autku bo czasu niema:(
     Moneta

Odpowiedz do tematu