|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
To mnie temperka wq.... do nieprzytomnosci dizsiaj :/ |
Autor |
Wiadomość |
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 29-09-2006, 21:24 To mnie temperka wq.... do nieprzytomnosci dizsiaj :/
|
|
|
Cos mi wczoraj zaczelo piszczesc ale ze byla pozna pora to zbagatelizowalem sprawe
Dzisaj w firmie ruch jak $#&$#%@& jeszcze na uczelnie musialem skoczyc to nie miale czasu rano zajrzec tylko klucze spakowalem rano do auta coby w wolnej chwili sie dobrac do wnetrza...
Po poludniu odebralem panne z pracy i mielismy do przedskzola podskoczyc bo cos do zaltwienia bylo ...
No to korzystajac z chwili dawaj pod maske ...
Otwieram i hmmm na 1 rzut oka wszystko gra , mysallem ze pasek od wspomagania luzny ale nie...
Zaczalem ogladac i co...
Pasek klinowy wyglada jakby hmmm II wojne swiatowa przezyl wszystko jakies gorace i smeirdzi plastikiem...
I tu psikus
Rolka napinajaca ktora jest z jakiegos gownianego tworzywa sie zatarla !! Niewiem jak niewiem gdzie niewiem kiedy nie wnikam :/
Efekt byl taki ze pasek darl po tej rolce wydzielajac mega duzo ciepla i ja stopil z jednej strony :/
Dobrze ze pasek nie strzelil i w pore do tego zajrzalem :/
Dzisiejsza awariia temperki kosztowala mnie 100zł z racji tego ze autko mi teraz potrzebne bo musi zarabiac na siebie i bez niego sie nieda:]
No coz jak jeszcze raz mi wloszka wytnie taki numer to sie bardoz pogniewamy:/ |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 29-09-2006, 21:43
|
|
|
MupiK, Ty nie kupuj rolek na bazarze u ruskich to będzie OK
A tak na serio to moja po dłuższej przerwie bez inwestowania też ODEZWAŁA SIĘ
Jakaś poduszka mi zdycha bo wali coś przy ostrzejszym ruszaniu z jedynki. |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
|
Wysłany: 29-09-2006, 23:09
|
|
|
to już tak być musi...... jak 2-3 miechy totalnie nic nie wyskoczy, to potem zawsze choćby pierdół za 10zeta jakiś musi być... inaczej nie byłoby rozrywkowo no i po co by była główna część forum ?! |
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 30-09-2006, 16:43
|
|
|
Dlatego lepiej kupować metalowe rolki |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
moley
Pomógł: 5 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Gru 2005 Posty: 486 Skąd: Gdynia
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 30-09-2006, 18:38
|
|
|
no u mnie to jak nic się nie dzieje w autku to zmieniamy filtr powietrza |
_________________ Fiat Tempra 1,6S ' 94 - sprzedane
Peugeot 205 1,8d aka Tygrys '85 |
|
|
|
|
Krzysztof A.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Lip 2006 Posty: 100 Skąd: Jędrzejów
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 30-09-2006, 19:45
|
|
|
Kapryśne te nasze auta.Popieram |
|
|
|
|
bob96
Pomógł: 7 razy Wiek: 63 Dołączył: 23 Lis 2004 Posty: 519 Skąd: Jastrzębie Zdrój
|
Wysłany: 30-09-2006, 20:02
|
|
|
Krzysztof A. napisał/a: | Kapryśne te nasze auta.Popieram |
Kapryśne to mało powiedziane od dwóch miesięcy stresuje mnie ładowanie akumulatora ( pisałem to w osobnym posie) raz swieci ładowanie raz nie jak podjade do elektryka to jest wszystko w pożo. a po trasie mnie stresuje żarzeniem lampki ładowania |
_________________ Cromka 1.9 automat
Marea Weekend 1,8 +BRC sekwencja
Przez 7 latek Tempra 1,6 gażnik + gaz BRC
P.Walker+ Sirio ML145
Uniden 78 elite |
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 30-09-2006, 21:08
|
|
|
bob96, alternator w mojej to jest już opowieść kilkustronicowa.
Teraz po naprawie znów się żarzy ale mam to w d... bo by mnie to auto nerwowo wykończyło.
Ładowanie jest więc zlewam to żarzenie |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
MupiK
|
Wysłany: 30-09-2006, 21:47
|
|
|
Ja rolki jeszcze nie wymienialem nie wpadlbym na to ze moze sie hmm zatrzec stopic i nie dac zadnych sygnalow ostrzegawczych :/
P.S. Moley ostantie co wymienilem przed awaria to wlasnie filtr powietrza:P |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
rosama
|
Wysłany: 01-10-2006, 12:24
|
|
|
Tak właśnie Włoszki domagają się pieszczot... |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 01-10-2006, 13:18
|
|
|
Jak kobiety ;] |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
|
Wysłany: 01-10-2006, 20:32
|
|
|
do emf i nie tylko!
bodajże idzie od alternatora dodatkowy kabelek i o ile się nie mylę jest tam 'kopia' wartości napięcia ładowania.... ma t wyjście małą wydajność ale jest właśnie chyba do kontrolki tylko.... sprawdź(cie) na schematach... ale wydaje mi się, że kontrolka jest włączana przez jakiś prostu układzik porównawczy, a ten z kolei nie sprawdza nigdzie w instalacji napięcia ani nie bierze z głównego kabla którym alternator ładuje, ylko właśnie z tego cienkiego, 'kopii' o mnijeszej wydajności prądowej....
wtedy trzeba by pomierzyć co to mamy na tym kablu; może on przerywa/szwankuje i stąd kontrolka też a może regulatora napięcia, któraś dioda, coś.. jednak siada i na razie tylko na kontrolkę nie zawsze daje co trzeba a wkrótce... wiadomo...
ogólnie wiadomo, jakie alternatory są ...
jedyna rada poosłaniać, obudować go przed wilgocią, syfem, deszczem, choć to nierealne... ale wtedy pożyje dłużej... a zj.ć się musi tak czy siak kilka razy zawsze; różny jest tylko czas; |
|
|
Alan
Pomógł: 1 raz Wiek: 49 Dołączył: 06 Lis 2005 Posty: 636 Skąd: Krapkowice
Województwo: Opolskie
|
Wysłany: 04-10-2006, 05:46
|
|
|
miszko napisał/a: | Dlatego lepiej kupować metalowe rolki | tematswierzy bo sprzed kilku dni.....tez zatarla mi sie rolka....wiec pokulalem sie do salonu FIJATA...koles poklikal po kompie niczym na czateri i wydal wyrok....panuuuu mam orginal za 286pln....to ja mu na to ze za tyle to pier...wezme siekiere i porabie zloma na czesci...bo za drogo mnie kosztuje.....facet widzac ze moje nerwy sa skrajnie wyczerpana....poszukal i sprzedal mi rolke z fiata uno taka sama tyle ze ze twozywa za ...59pln... |
_________________ Jedna z 9193 sztuk. Wzbudza pełne aprobaty spojrzenia koneserów - u prostaków natomiast, wywołuje głęboką zadumę...
Lancia Kappa SW 2.4 Tds
|
|
|
|
|
MupiK
|
Wysłany: 10-10-2006, 21:36
|
|
|
Przygod ciag dalszy:D
Dzisiaj pcozyscilem kopulke kable WN bo zasniedizaly od czego kto to wie ale juz pali za 1 razem i co...
Zgubilem tlumik dzisiaj... :/
Cos zaczelo warczec a ze jezdzic trzeba a o 20 warsztaty nie czynne to tempra stoi 0,5 km od domu z tlumikiem wiszacym nad ziemia:/
Urwala mi sie ta pseudo elastyczna zlaczka czy co to tam jest majace tlumic ddrgania
Jutro tam wspawam pozadna zlaczke elastyczna i mam nadzieje ze problemu wiecej niebedzie :-)
Ostantimi czasy zadziwia mnie wloszka ale tez prawda jest taka ze trzasnalem od poczatku miesiaca 2kkm a od wakacji nie siedizalem przy autku bo czasu niema:( |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|