|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Powitanie i zapytanie :-) |
Autor |
Wiadomość |
RaV
Pomógł: 2 razy Wiek: 42 Dołączył: 07 Paź 2005 Posty: 539 Skąd: Gdańsk
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 08-10-2005, 07:48 Powitanie i zapytanie :-)
|
|
|
Witam!!
Na początek chciałem się przywitać - jestem Rafał, mieszkam w Gdańsku.
I niedawno stałem się szcześliwym posiadaczem Fiata Tipo SX 1,9TD z 1993roku,
wcześniej jeździłem Garbusem. Zatem różnica między nowym nabytkiem a Garbikiem jest spora ;-)
Autkiem jeździ się bardzo fajnie, ale już po użytkowaniu go miesiąc natknąłem się na kilka drobiażdżków, które nie działają jak powinny :yawinkle:
Może ktoś z Was orientuje się co to i jak to naprawić.
Przeglądając to forum natknąłem się na wiele przypadków, które chyba podchodzą pod kategorię "ten typ tak ma" :yawinkle:
Np - skaczący wskaźnik poziomu paliwa, głośno chdzący zegarek, oraz ubywający płyn z chłodnicy.
Właśnie co do znikającego płynu z chłodnicy - widzę, że rozwiązania są dwa - albo pęknięta uszczelka pod głowicą albo zapowietrzony. Tylko, że u mnie sprawa wygląda tak, że tego płynu ubywa tak mniej więcej 2cm poniżej kreski, a potem ubywać przestaje. Czy to normalne?
Auto w czasie jazdy nagrzewa się do ok.90°C, ciśnienie oleju ok. 1,5bar
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 08-10-2005, 08:24
|
|
|
RaV napisał/a: | Na początek chciałem się przywitać - jestem Rafał, mieszkam w Gdańsku. |
Również wiatam w gronie T/T
Zapraszamy do powiatań w dziale głownym - podpiety jest tam temacik
RaV napisał/a: | wcześniej jeździłem Garbusem. |
Kiedys stanalem pod jakas restauracja i widze stoi Garbus. Ma naklejke i tak podchodze by ją przeczytac - brzmiala ona cos a'la: "Jeśli zostawiam za sobą plamy to znaczy, że tak znacze teren."
RaV napisał/a: | Np - skaczący wskaźnik poziomu paliwa, głośno chdzący zegarek, oraz ubywający płyn z chłodnicy. |
Co do skaczacej wskazowki -> dzial Rozwiazane usterki i poszukaj o naprawie wskaznika. Nawet na dniach powstal obszerny PDF z instrukcja naprawy.
Głośno chodzący zegarek... ja mam cyfrowy zegarek, bo w miejsce duze analogowego mam obrotek. Ale kolega Redd rownież o nim wspominal -> w Rozw. usterkach , "Zaniesc Tempre do zegarmistrza?"
RaV napisał/a: | Tylko, że u mnie sprawa wygląda tak, że tego płynu ubywa tak mniej więcej 2cm poniżej kreski, a potem ubywać przestaje. Czy to normalne? |
Normalka, bynajmniej u mnie. Jak silnik ladnie chodzi to nie ma sie czym martwic. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|