|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
2.0 16V nie chce odpalic. |
Autor |
Wiadomość |
lordabarth
Pomógł: 33 razy Wiek: 43 Dołączył: 09 Sie 2005 Posty: 582 Skąd: Wolbrom
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 08-10-2005, 18:22 2.0 16V nie chce odpalic.
|
|
|
Poskładałem wreszcie silnik i "zonk".Nie chce odpalic ani na benzynce ani na gaziu.Objawy są takie:
przekrecam kluczyk i na działającym rozruszniku powiedzmy ze pracuje ale jak puszcze kluczyk gasnie i przy dodaniu gazu tez gasnie.
Wykręciłem świece i były całe w paliwie.Sprawdzałem iskre i iskra jest regularna i duża niebieska.Nie mam juz pomysłów.HELP.
Przy okazji znalazłem wtyczke serwisową. Była schowana za komputerem pod nogami pasażera. ](*,) |
_________________ Włoskie samochody są ja Media Markt...nie dla idiotów. |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 08-10-2005, 18:45
|
|
|
A poskladales silnik - czyli co robiles?
To wyglada na zle wyprzedzenie/opoznienie zaplonu.
A nie strzela Ci raz na jakis czas do wydechu?
Sprawdz ustawienie na kole zamachowym. Zawory masz dobrze ustawione? Pasek rozrzadu tez?
[ Dodano: Sob 08 Paź, 05 19:47 ]
Cytat: | MAN 19.403+silo kassbohrer |
Ciągnik siodłowy masz?:) |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
marcinwodnik
Pomógł: 5 razy Wiek: 39 Dołączył: 06 Kwi 2005 Posty: 353 Skąd: Poznań
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 08-10-2005, 18:47
|
|
|
Witam!
Moze zly styk na jakiejs zlaczce albo wogole zle ich placzenie ponowne?, moze czujnik
halla? Jesli swiece sa zalane paliwem a jest iskra to jest bardzo dziwne a raczej hmm zalewa sie silnik? a przed rozbiorka bylo wszytsko oki? rownie dobrze moze byc przyczyna sensor MAP... |
_________________ Pozdrawiam,
Marcin
Kochaj szalej nie pytaj co dalej !!
<Baby są kochane!!>
Bmw 745i 2004, Syrena 105 lux 1980 |
|
|
|
|
lordabarth
Pomógł: 33 razy Wiek: 43 Dołączył: 09 Sie 2005 Posty: 582 Skąd: Wolbrom
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 08-10-2005, 18:58
|
|
|
Robiłem remont bo niestety panewki sie nałożyły.Zapłon przestawiałem we wszystkie mozliwe strony.Zawory ustawiał mi specjalista od fiatów i sprawdzałem po nim i są git a co do rozrządu to jest jedna wielka niewiadoma bo moje znaki wogóle nie pasowały.Jak chciałem ustawic wg.znaków to zawory były prawie całkiem otwarte a mają byc tylko uchylone. więc po dwóch dniach walki i wielu konsultacjach ustawiłem tak zeby były uchylone i nie spotkały sie z tłokiem i znaki mi wyszły 90` za miejscem gdzie powinny byc wg.książek.Pójde jeszczedo garażu i zbadam ten czujnik bo mam drugi kolektor cały.
[ Dodano: 08-10-2005, 19:00 ]
Miszko napisał/a: | MAN 19.403+silo kassbohrer
Ciągnik siodłowy masz?:) |
Nie. To jest miejsce pracy(drugi dom).
Dzisiaj sprawdziłem wtryskiwacze.Okazało sie ze leją,ale regulator ciśnienia nie przepuszczał więc skusiłem sie na sprawdzenie pompy.Po wyciągnięciu okazało sie ze weże są dziurawe.Wymieniłem węże i wtryski działają.Niestety nie moge kontynuować bo do roboty trza.W sobote zmontuje i zobacze czy działa.
Założyłem nie taki wąż jak trzeba i się rozpuścił i robota od nowa.Ale się opłacało.ODPALIŁ.Jeszcze tylko nie trzyma wolnych obrotów bo zawór bede miał na jutro.Dzięki za pomoc panowie.Tak to jest jak człowiek kupi sobie hobby. |
_________________ Włoskie samochody są ja Media Markt...nie dla idiotów. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|