|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
pytanie o cylinderki i przewody hamulcowe |
Autor |
Wiadomość |
rudaslaska7
Pomógł: 1 raz Wiek: 35 Dołączył: 24 Maj 2009 Posty: 168 Skąd: Ruda Slaska
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 06-07-2009, 17:18 pytanie o cylinderki i przewody hamulcowe
|
|
|
Witam do tipo 1.4 i.e. 1995 potrzebuje przewody hamulcowe ( mechanik cos mówił że one na wahacze idą ? ?? nie jestem za bardzo w temacie ) i cylinderki ( ile ? 2 ? 4? ) jaki jest mniej wiecej koszt ? juz mnie cholera z tym autem bierze prosze o wyrozumiałość |
|
|
|
|
Jelcyn
Pomógł: 59 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3248 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 06-07-2009, 17:36
|
|
|
nie chcę straszyć, za wymianę wszystkich przewodów hamulcowych (ponad 8 metrów) zapłaciłem w warsztacie specjalistycznym 530zł. Same rurki powinieneś kupić za 150-200max(mówię o wymianie wszystkich od pompy do każdego koła, miedziane ze stalowymi łącznikami), Jak masz czas, miejsce, narzędzia i odpowiednią wiedzę z tego zakresu, to robocizna ci odpada |
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA |
|
|
|
|
ubek
Pomógł: 50 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Sie 2007 Posty: 3790 Skąd: Heilbronn
Województwo: Other
|
Wysłany: 06-07-2009, 17:37
|
|
|
rudaslaska7, przewody kupujesz w sklepie, to są normalne przewody miedziane. A cylinderki to pewnie będą ściągać, ale czemu chcesz je wymieniać?? Wystarczy rozłożyć i wyczyścić. |
_________________ K.W.A. - Kamikaze Wariaty Alkoholicy
Przy 200 ciężko jest zobaczyć 40 na znaku
www.tomekmichalik.pl |
|
|
|
|
seba3dor
witamy nowego
Województwo: Opolskie
|
Wysłany: 06-07-2009, 18:33
|
|
|
Wymieniałem ostatnio cylinderki. Za sztukę dałem 18 zł, więc nie kosztują tak drogo. Jeżeli chodzi o rurkę to tak jak kolega wyżej- miedziana. Kosztuje ok 10 zł (przynajmniej ja za tyle kupiłem). Jeśli nawet będzie trochę dłuższa to nic złego, najważniejsze żeby łączniki pasowały. Pamiętaj jednak, aby podczas wyginania rurek nie załamać ich, bo raz zgięte bardzo trudno wyprostować |
|
|
|
|
rudaslaska7
|
Wysłany: 06-07-2009, 19:14
|
|
|
ja samochód dopiero zobacze jak będzie zrobiony bo to robi znajomy od znajomego ( )
8m to chyba tyle tych przewodów nie będzie bo coś mi mówił ze to do wahacza czy gdzieś ma iść ale nie znam sie. |
|
|
|
|
Jelcyn
Pomógł: 59 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3248 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 06-07-2009, 19:20
|
|
|
rudaslaska7, to zależy w jakim są stanie. byłem w pięciu warsztatach i w żadnym nie chcieli mi wymienić pojedynczo, ponieważ jak stwierdzili ,,zbyt duże ryzyko, że reszta zacznie pękać''(pękł mi jeden i to pewnie dlatego) |
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA |
|
|
|
|
rudaslaska7
|
Wysłany: 07-07-2009, 08:52
|
|
|
ile jest tych przewodów hamulcowych z tyłu? oglądam w inter-carsie i mają w Katowicach jakies o dlugosci 185mm i 245mm jeśli to jest to co potrzebuje to ile tych przewodów zamówic ? po dwa z każdego ? po jednym z każdego ? czy np. tylko 2szt tych długich lub krótkich ? ratujcie |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|