|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Help... wymiana paska klinowego |
Autor |
Wiadomość |
RaV
Pomógł: 2 razy Wiek: 42 Dołączył: 07 Paź 2005 Posty: 539 Skąd: Gdańsk
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 21-10-2005, 09:28 Help... wymiana paska klinowego
|
|
|
Witam,
słuchajcie - już 4 razy próbowałem się zabrać za wymianę paska.
Każda z prób zakończyła się fiaskiem - albo nie mogę się do niego dobrać, a jak już znalazłem sposób, to śruby ani nie drgną... może coś źle robie.
Szperałem po forum, ale o wymianie paska klinowego nie znalzałem sposobu wymiany
Już nie mam siły. Czy jest jakiś schemat jak się za to zabrać? Chodzi o pasek alternatora.
Od góry dostałem się do alternatora - próbowałem odkręcić śrubę (17) ale poległem - może coś innego trzyma jeszcze alternator.
Czy może należy ogręcić te 3 śrubki, które są na jednym z kół, i wtedy to zdjąć. Tylko jak je próbuję odkręcić to wszysko kręci się poza nimi Może jakoś to zblokować...
Pewnie wymiana paska jest banalna, nie pojmuję dlaczego nie mogę z tym wygrać.
Macie może jakieś rady i sposoby?
Za wszystkie będę bardzo wdzięczny
Pozdrawiam |
|
|
muflonek
Pomógł: 2 razy Wiek: 38 Dołączył: 14 Sie 2005 Posty: 84 Skąd: Ciechanów
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 21-10-2005, 10:56
|
|
|
nie ma bata musisz poluzowac dwie sruby od alternatora (dolna mocujaca i gorna od napinania), potem zakladasz pasek, napinasz jakims pretam ) no i dokrecasz sruby |
|
|
|
|
ego
Pomógł: 37 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 21-10-2005, 11:14
|
|
|
wystarczy jak poluzujesz srube,ktora napisznasz laternator i podważysz czyms od spodu,jakas breszka albo cos podobnego i tyle...zmieniasz pasek i potem procedura odwrotna do tej z poczatku |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
jabko
Pomógł: 4 razy Wiek: 46 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 1012 Skąd: dolny śląsk
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 21-10-2005, 11:24
|
|
|
Też tak mysle.
Musi puścić.
Dobry klucz, długa wajha i siła strong mena.
Jak nie puści to france ukreć i załóż nową. |
_________________ Tipo 1.6i.e '92
Ogromnie lubię kobiety, zwłaszcza te
piękne i uległe |
|
|
|
|
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 21-10-2005, 13:30
|
|
|
Hihi a ja sie musze pobawic i wymienic pasek od wspomagania narazie go troche naciagnalem ale itak juz staruszek jest
Kurcze dzisiaj odkrylem tez fajny bajer taka odsuwana klapke przy pasku rozrzadu :-) niewiem po ki to tam jest ale nielzy bajer |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|