|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
[Benzyna] problemy z silnikiem po remoncie |
Autor |
Wiadomość |
lukaszgb
witamy nowego
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 29-07-2008, 22:27 [Benzyna] problemy z silnikiem po remoncie
|
|
|
witam,
Niedawno był robiony remont silnika - pierścienie, uszczelki, jeden tłok był pęknięty. Po tych naprawach silnik stał się słabszy, poza tym ostatnio zauważyłem że zalewa gaźnik olejem z odmy i dość mocno z niej dmucha..... Silnik ma coraz większe problemy z rozruchem.
Czy pierścienie popękały ? Czy może to być wina uszczelki pod głowicą ?
pozdrawiam,
Łukasz |
|
|
|
|
albert1991
Pomógł: 24 razy Wiek: 33 Dołączył: 08 Cze 2008 Posty: 1071 Skąd: Kłodawa (konińskie)
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 29-07-2008, 22:35
|
|
|
i jedno i drugie bo moze brac lewe powietrze jak zle podociagałes glowice a mogły ci pierscienie popekac albo je zatarłes za osrtro w gaz waliłes po wymianie przyczyn moze byc duzo ale ja bym na głowice ze za słabo dokreciłes a uzyles klucza dynanometrycnego itp moze rozrzad zle złozyłes ??? |
_________________ Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność - w kierowcy |
|
|
|
|
lukaszgb
witamy nowego
|
Wysłany: 29-07-2008, 22:41
|
|
|
Ja tego remontu nie robiłem tylko mechanik...... sprawdzę czy głowica jest dobrze dokręcona mam odpowiedni klucz, co do rozrządu też mi coś nie pasuje ale muszę jeszcze sprawdzić z książką w ręku
w ogóle silnik gorzej pracuje po tym remoncie niż przed |
|
|
|
|
albert1991
Pomógł: 24 razy Wiek: 33 Dołączył: 08 Cze 2008 Posty: 1071 Skąd: Kłodawa (konińskie)
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 29-07-2008, 22:53
|
|
|
sprawdz rozrzad po znakach fabrycznych a do głowicy to karte musisz miec ta od uszczelki i tam pisze która sróba na ile stopni Nm itp takie pierdoły ale bardzo wazne |
_________________ Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność - w kierowcy |
|
|
|
|
yoyo
Pomógł: 44 razy Wiek: 41 Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 2256 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 30-07-2008, 13:42
|
|
|
sprawdź kompresję, jak jest niska to jedź z reklamacją i nawet sam nie grzeb, bo Ci gość powie że było ruszane |
_________________ Niegdyś: Tempra S.W. 1,6 SX i.e LPG DGT "Grigio Nickel M.S."
Aktualnie: Marea 1.9 TD 100 ELX |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|