|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
[Benzyna] problem z tipo 1.4 wtrysk |
Autor |
Wiadomość |
koval
witamy nowego
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 26-11-2006, 19:29 [Benzyna] problem z tipo 1.4 wtrysk
|
|
|
witam od niedawna jestem w posiataniu tipo 1.4 na wtrysku i mam z nim rozmaite problemy. autko ma Lpg ale nie pracuje na benzynie. przerywa itp. choc na gazie smiga. doszedlem do tego ze spada mi cisnienie paliwa sprawdzalem wiec pompa jest ok, regulator cisnienia niby tez. Co to moze byc ?? Po za tym chcialbym zapytac przy jakiej predkosci powinna mi sie zapalac kontrolka power?? u mnie jest to ok 80 km/h i 2500 obr. dodam ze auto pali ile chce;/;/; |
|
|
|
|
FRED
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 28-12-2006, 18:16
|
|
|
Po pierwsze sprawdz wtryskiwacze, na gazie lubią się zapiekać, a to że pompa pracuje nie świadczy o tym że jest dobra. Sprawdz ciśnienie na paliwie, i filtr paliwa. A POWER -ten typ tak ma.On zapala się nie od tego z jaką prędkościąjedziesz, tylko jak jest obciążony układ zasysania na kolektorze dolotowym |
_________________ FRED |
|
|
|
|
jogaila
witamy nowego
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 22-01-2007, 01:34
|
|
|
trochę stary temat, ale może się ta informacja komuś przyda na przyszłość
Tak jak wspomniał przedmówca warto sprawdzić filtr paliwa.
Zwykle nawalają najbanalniejsze rzeczy
Miałem podobne objawy. Przerywał, tracił moc, spadały obroty, potem na wyższych biegach nie dało się jechać - by jechać "normalnie" trzeba było prawie cały czas pompowac paliwo pedałem gazu - wtedy można było jechać i na wyższych biegach ale palił strasznie (przejchałem jeszcze ponad 80km do domu).
Myślałem, że coś z pompą bo podawał paliwo jak chciał (na wtrysku).
Szczęśliwie byłem umówiony z mechanikiem na drugi dzień w sprawie innej rzeczy (ale kupiłem wczęśniej też pompę i filtr) i okazało sie, że to filtr paliwa.
Ważył po wyjęciu tyle co cegła Okazało sie, ze nie był od nowości wymieniany a było już ponad 120tys.km przejechane i ok 1tys.km od kupna przeze mnie
"Duperele" za ok. 20zł potrafią nieźle namieszać jak nie są na czas wymieniane |
_________________ Tipo 1.4i.e. AGT |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|