Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
[Benzyna] problem z tipo 1.4 wtrysk
Autor Wiadomość
koval 
witamy nowego

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 26-11-2006, 19:29   [Benzyna] problem z tipo 1.4 wtrysk

witam od niedawna jestem w posiataniu tipo 1.4 na wtrysku i mam z nim rozmaite problemy. autko ma Lpg ale nie pracuje na benzynie. przerywa itp. choc na gazie smiga. doszedlem do tego ze spada mi cisnienie paliwa sprawdzalem wiec pompa jest ok, regulator cisnienia niby tez. Co to moze byc ?? Po za tym chcialbym zapytac przy jakiej predkosci powinna mi sie zapalac kontrolka power?? u mnie jest to ok 80 km/h i 2500 obr. dodam ze auto pali ile chce;/;/;

FRED 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 28-12-2006, 18:16   

Po pierwsze sprawdz wtryskiwacze, na gazie lubią się zapiekać, a to że pompa pracuje nie świadczy o tym że jest dobra. Sprawdz ciśnienie na paliwie, i filtr paliwa. A POWER -ten typ tak ma.On zapala się nie od tego z jaką prędkościąjedziesz, tylko jak jest obciążony układ zasysania na kolektorze dolotowym

jogaila 
witamy nowego

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 22-01-2007, 01:34   

trochę stary temat, ale może się ta informacja komuś przyda na przyszłość

Tak jak wspomniał przedmówca warto sprawdzić filtr paliwa.
Zwykle nawalają najbanalniejsze rzeczy ;)

Miałem podobne objawy. Przerywał, tracił moc, spadały obroty, potem na wyższych biegach nie dało się jechać - by jechać "normalnie" trzeba było prawie cały czas pompowac paliwo pedałem gazu - wtedy można było jechać i na wyższych biegach ale palił strasznie (przejchałem jeszcze ponad 80km do domu).
Myślałem, że coś z pompą bo podawał paliwo jak chciał (na wtrysku).
Szczęśliwie byłem umówiony z mechanikiem na drugi dzień w sprawie innej rzeczy (ale kupiłem wczęśniej też pompę i filtr) i okazało sie, że to filtr paliwa.
Ważył po wyjęciu tyle co cegła :badgrin: Okazało sie, ze nie był od nowości wymieniany a było już ponad 120tys.km przejechane i ok 1tys.km od kupna przeze mnie ;)
"Duperele" za ok. 20zł potrafią nieźle namieszać jak nie są na czas wymieniane :D

Odpowiedz do tematu