|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Wymiana czujnika temperatury płynu |
Autor |
Wiadomość |
Robson
|
Wysłany: 09-06-2006, 10:38 Wymiana czujnika temperatury płynu
|
|
|
Chciałem wykręcić czujnik temperatury płynu (obok termostatu) i go ułamałem. Dodam, że samochód kiepsko palił jak był zimny. Do czasu zakupu noweg, zmontowałem układ zastepczy z potencjometru i rezystora połoczonego szerogowo. Na układzie zastępczym (przy rezystancji > 5kOhm) samochód nawet całkiem ładnie palił. Pomyslałem sobie, że to pewnie był walnięty czujnik. Kupiłem nowy (Boscha) zamontowałem i dupa. Tak samo kiepsko zapala jak zapalał.
Być może jeszcze będę musiał sprawdzić pompe paliwa, moze za małe cisnienie. Może jeden z kabli wysokiego napiecia ma przebicie. Jak zdjąłem kabel z 1 swiecy w tarkcie pracy, to nie było żadnej róznicy. Dzisiaj kupie kable. Ale z drugiej strony, jak kable, to by na gazie strzelał a nie strzela. Tylko przy uruchomieniu na benzynie zachowuje się jakby miał cos z zapłonem. Załapie, gasnie, dusi się aż w końcu zaskoczy. |
_________________ TIPO 2,0 ie GT
Robson |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|