| 

|  |   Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

|  

| Naprawa dachu w Tipo - Gdzie i za ile? |  
      | Autor | Wiadomość |  
      | bully   witamy nowego

Województwo: Mazowieckie

| 

|  Wysłany: 01-11-2008, 18:21   Naprawa dachu w Tipo - Gdzie i za ile? | 
 |  
               | 
 |  
               | Witajcie. Jestem na forum już od jakiegoś czasu i do tej pory sobie cichutko
  czytałem szukając informacji (to forum to po prostu zejeb... kopalnia wiedzy) lecz stanąłem teraz przed takim problemem ze chciałbym was prosić o radę, opinię i wszelkie uwagi... mój problem to: 

Podczas przecinania gałęzi na drzewach jedna spadła na nasze Tipo
  . Wykonawca robót ma ubezpieczenie w hesti gdzie została sprawa już zgłoszona. 1) Jak oceniacie tak na oko jaki był by koszt naprawy? (Uszkodzona jest maska-lekkie wgniecenie, przednia szyba, szyber dach, część dachu miedzy szyberem a przednią szybą)
 2) Macie może jakieś doświadczenia z Hestią?  Czekam na pierwszy kontakt z rzeczoznawcą - na co uważać żeby nie dać się zrobić w bambuko
  ? Czy ważne jest to ze był odnawiany lakier i czy dają kase na lakierowanie tylko tej czesci czy całego auta? 3) Znacie jakieś dobre miejsce do naprawy takiego uszkodzenia? (najlepiej w okolicach warszawy)
 4) Czy jest szansa na auto zastępcze na czas naprawy? (czy to w serwisie czy z owej Hesti?)

P.S. Jest to Tipek 95r 1.4 benzyna
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | ego   

Województwo: Małopolskie

| 

|  Wysłany: 01-11-2008, 18:45 | 
 |  
               | 
 |  
               | bully, po pierwsze to nie daj sie namówic na bezgotówkowe usuniecie szkody,a połowa kasy zostanie Ci w kieszeni...  Szyberdachy na allegro maja po 100-150 zł,maska koło 100 zł,robota dachu nie wiem ile. Pojezdzij po lakiernikach i popytaj za ile Ci zrobia dach. Musisz cisnąć gościa z Hestii,żeby Ci w kosztorysie napisał,że wymiana maski a nie klepanie... |  
				| _________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
   i było Bravo 2.0 20v hgt
  ... i było  FOCUS 1.8 Zetec
   jest  nuova Bravo
 |  |  
		|       |  |  
		|  |  
      | bully   witamy nowego

| 

|  Wysłany: 13-11-2008, 20:55 | 
 |  
               | 
 |  
               | Dzięki ego za radę. Dziś był rzeczoznawca i niestety juz odrazu mi powiedział, że będzie szkoda całkowita... nie wiem ile mi wypłacą, bo gosć mówił ze on tylko opisuje, a centrala wycenia. Ale powiedział ze naprawa na nowych cześciach i w porządnym serwisie (tak jak to maja w cennikach) to moze byc nawet do 12 tyś. - więc na 100% szkoda całkowita   |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | albert1991   

Województwo: Wielkopolskie

| 

|  Wysłany: 13-11-2008, 21:01 | 
 |  
               | 
 |  
               | bully, to sie ciesz ze skoda całkowita bo dostaniesz wiecej kasy kup dach cały z szyberdachem i maske i zaprowadz auto do blachaza tam ci wspawaja zamuja i nie bedzie sladu zapłacisz max 1000 zł z wszystkim a dostaniesz z odszkodowania jakies 2000 zł albo wiecej i 1000 zł zostanie ci w kieszeni a i jeszcze szyba ale i tak w 1000 powinienes sie wyrobic |  
				| _________________ Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność - w kierowcy
 |  |  
		|       |  |  
		|  |  
      | Bdm   

| 

|  Wysłany: 13-11-2008, 21:15 | 
 |  
               | 
 |  
               |  	  | albert19912 napisał/a: |  	  | bully, to sie ciesz ze skoda całkowita bo dostaniesz wiecej kasy kup dach cały z szyberdachem i maske i zaprowadz auto do blachaza tam ci wspawaja zamuja i nie bedzie sladu zapłacisz max 1000 zł z wszystkim a dostaniesz z odszkodowania jakies 2000 zł albo wiecej i 1000 zł zostanie ci w kieszeni a i jeszcze szyba ale i tak w 1000 powinienes sie wyrobic | 

Lepiej z niego kabrio zrobić... A na poważnie jak chcesz go zrobić do jazdy to lepiej nie oszczędzaj na naprawie, bo to nie nadkole że naje*iesz szpachli i będzie cacy, wstaw do jakiegoś porządnego blacharza niech nowy dach wstawi , zwykła szyba przednia to max 300 zł z wstawieniem. Co do kosztów to może i w 1000 się wyrobisz.....
 |  
				| _________________ Pomoc Drogowa Radom okolice, możliwe dłuższe wyjazdy, holowanie + naprawa w warsztacie, zabudowa 4.60 łagodna, długie najazdy, atrakcyjne ceny tel: 531-165-551

SPRZEDAM CZĘŚCI TEMPRA/TIPO 2.0 MECHANIKA ELEKTRYKA BLACHARKA WNĘTRZE
 |  |  
		|     |  |  
		|  |  
      | bully   witamy nowego

| 

|  Wysłany: 13-11-2008, 21:55 | 
 |  
               | 
 |  
               | Niestey jak się dowiadywałem w okolicy, to sama wymiana dachu + lakierownaie dachu, bez części to kwota rzędu 1200 zł :/ |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | albert1991   

Województwo: Wielkopolskie

| 

|  Wysłany: 13-11-2008, 22:05 | 
 |  
               | 
 |  
               | bully, to drogo a nie mozesz w inne rejony zawitac i popytac |  
				| _________________ Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność - w kierowcy
 |  |  
		|       |  |  
		|  |  
      |  |  

| Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach