|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Naprawa dachu w Tipo - Gdzie i za ile? |
Autor |
Wiadomość |
bully
witamy nowego
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 01-11-2008, 18:21 Naprawa dachu w Tipo - Gdzie i za ile?
|
|
|
Witajcie.
Jestem na forum już od jakiegoś czasu i do tej pory sobie cichutko czytałem szukając informacji (to forum to po prostu zejeb... kopalnia wiedzy) lecz stanąłem teraz przed takim problemem ze chciałbym was prosić o radę, opinię i wszelkie uwagi... mój problem to:
Podczas przecinania gałęzi na drzewach jedna spadła na nasze Tipo . Wykonawca robót ma ubezpieczenie w hesti gdzie została sprawa już zgłoszona.
1) Jak oceniacie tak na oko jaki był by koszt naprawy? (Uszkodzona jest maska-lekkie wgniecenie, przednia szyba, szyber dach, część dachu miedzy szyberem a przednią szybą)
2) Macie może jakieś doświadczenia z Hestią? Czekam na pierwszy kontakt z rzeczoznawcą - na co uważać żeby nie dać się zrobić w bambuko ? Czy ważne jest to ze był odnawiany lakier i czy dają kase na lakierowanie tylko tej czesci czy całego auta?
3) Znacie jakieś dobre miejsce do naprawy takiego uszkodzenia? (najlepiej w okolicach warszawy)
4) Czy jest szansa na auto zastępcze na czas naprawy? (czy to w serwisie czy z owej Hesti?)
P.S. Jest to Tipek 95r 1.4 benzyna |
|
|
|
|
ego
Pomógł: 37 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 01-11-2008, 18:45
|
|
|
bully, po pierwsze to nie daj sie namówic na bezgotówkowe usuniecie szkody,a połowa kasy zostanie Ci w kieszeni... Szyberdachy na allegro maja po 100-150 zł,maska koło 100 zł,robota dachu nie wiem ile. Pojezdzij po lakiernikach i popytaj za ile Ci zrobia dach. Musisz cisnąć gościa z Hestii,żeby Ci w kosztorysie napisał,że wymiana maski a nie klepanie... |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
bully
witamy nowego
|
Wysłany: 13-11-2008, 20:55
|
|
|
Dzięki ego za radę. Dziś był rzeczoznawca i niestety juz odrazu mi powiedział, że będzie szkoda całkowita... nie wiem ile mi wypłacą, bo gosć mówił ze on tylko opisuje, a centrala wycenia. Ale powiedział ze naprawa na nowych cześciach i w porządnym serwisie (tak jak to maja w cennikach) to moze byc nawet do 12 tyś. - więc na 100% szkoda całkowita |
|
|
|
|
albert1991
Pomógł: 24 razy Wiek: 33 Dołączył: 08 Cze 2008 Posty: 1071 Skąd: Kłodawa (konińskie)
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 13-11-2008, 21:01
|
|
|
bully, to sie ciesz ze skoda całkowita bo dostaniesz wiecej kasy kup dach cały z szyberdachem i maske i zaprowadz auto do blachaza tam ci wspawaja zamuja i nie bedzie sladu zapłacisz max 1000 zł z wszystkim a dostaniesz z odszkodowania jakies 2000 zł albo wiecej i 1000 zł zostanie ci w kieszeni a i jeszcze szyba ale i tak w 1000 powinienes sie wyrobic |
_________________ Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność - w kierowcy |
|
|
|
|
Bdm
Pomógł: 39 razy Dołączył: 26 Lip 2007 Posty: 1999 Skąd: RDM
|
Wysłany: 13-11-2008, 21:15
|
|
|
albert19912 napisał/a: | bully, to sie ciesz ze skoda całkowita bo dostaniesz wiecej kasy kup dach cały z szyberdachem i maske i zaprowadz auto do blachaza tam ci wspawaja zamuja i nie bedzie sladu zapłacisz max 1000 zł z wszystkim a dostaniesz z odszkodowania jakies 2000 zł albo wiecej i 1000 zł zostanie ci w kieszeni a i jeszcze szyba ale i tak w 1000 powinienes sie wyrobic |
Lepiej z niego kabrio zrobić... A na poważnie jak chcesz go zrobić do jazdy to lepiej nie oszczędzaj na naprawie, bo to nie nadkole że naje*iesz szpachli i będzie cacy, wstaw do jakiegoś porządnego blacharza niech nowy dach wstawi , zwykła szyba przednia to max 300 zł z wstawieniem. Co do kosztów to może i w 1000 się wyrobisz..... |
_________________ Pomoc Drogowa Radom okolice, możliwe dłuższe wyjazdy, holowanie + naprawa w warsztacie, zabudowa 4.60 łagodna, długie najazdy, atrakcyjne ceny tel: 531-165-551
SPRZEDAM CZĘŚCI TEMPRA/TIPO 2.0 MECHANIKA ELEKTRYKA BLACHARKA WNĘTRZE |
|
|
|
|
bully
witamy nowego
|
Wysłany: 13-11-2008, 21:55
|
|
|
Niestey jak się dowiadywałem w okolicy, to sama wymiana dachu + lakierownaie dachu, bez części to kwota rzędu 1200 zł :/ |
|
|
|
|
albert1991
Pomógł: 24 razy Wiek: 33 Dołączył: 08 Cze 2008 Posty: 1071 Skąd: Kłodawa (konińskie)
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 13-11-2008, 22:05
|
|
|
bully, to drogo a nie mozesz w inne rejony zawitac i popytac |
_________________ Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność - w kierowcy |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|