|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Odłączony alarm |
Autor |
Wiadomość |
radush
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 08-04-2012, 09:14 Odłączony alarm
|
|
|
Witam Panowie. Zakupiłem nie tak dawno Tipiacza, i mam w nim alarm Fox, o ile udało mi się go po schemacie zidentyfikować to 101BZ. Chodzi o to, iż poprzedni właściciel go odpiął bo mu przeszkadzał, chociaż sam nie wiem w czym. Nie zależy mi tyle na alarmie, co na centralnym z Pilota, więc chciałbym prosić o pomoc w podpięciu.
Oto schemat który znalazłem i który pasuje z tego co mi się wydaje. Otóż mam dwie kostki po 6 pinów i jedną z dwoma pinami. W jednej był odpięty brązowy kabelek więc go wpiąłem. Jest jeszcze coś takiego że tam gdzie na schemacie jest Czerwony i żółty od plusa i idzie to przez bezpieczniki, ja mam te bezpieczniki wypięte. Jeżeli połączę czerwony to albo alarm się zbroi jeśli zamki otwarte albo wyje jeśli się uzbroi a później otworzy kluczykiem. Otóż tu następuje etap w którym potrzebuje pomocy. Czy wsadzenie tych bezpieczników w czerwony i żółty wystarczy? Czy wtedy alarm powinien poprawnie działać? Bo nie reaguje mi na pilota. Uzbroi się, wciskam przyciski a samochód nie reaguje. Czy jest jeszcze coś? Z góry dziękuję za pomoc i Wesołych świąt wszystkim. |
|
|
shagger78
Pomógł: 38 razy Dołączył: 29 Lis 2011 Posty: 1262 Skąd: Góra Kalwaria
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 08-04-2012, 11:24
|
|
|
Z bezpiecznikami czy bez dzialanie byloby takie same.Ze schematu wynika ze to stary model alarmu a zwykle zbyt dlugo alarmy prawidlowo nie dzialaja.Podlacz mu na probe tylko plus i minus i sprawdz czy reaguje na pilota.Jesli nie to najlepiej dac spokoj(chyba ze masz jeszcze zapasowy pilot to nim sproboj)Jesli przy naciskaniu pilota w alarmier nic sie nie dzieje to najlepiej dac sobie z nim spokoj bo lepiej i taniej bedzie nowy drugi podpiac.(Psuja sie zarowno centralki jak i piloty choc piloty zwykle od upadkow,wody itp) Jesli nie chcesz alarmu a tylko sam centralny mozesz kupic sam sterownik centralnego na pilota.
Zwykle jak ktos odpina przewody w alarmie to dlatego ze ma z nim klopoty i podejrzewam ze w Twoim tipku poprzednego wlasciciela tez juz draznil wiec odpial. |
_________________ Było:
- FIAT TIPO 2.0 I.E. DGT 8V 115KM GRAN TURISMO + LPG rok 1990 kolor czarny
Jest:
- FIAT TIPO 1.6 I.E. 8V 75 KM 1994 BLEU PETROL
-SMART F2 0.8 cdi 41 KM rok 2001 BLACK
-BMW E46 TOURING 2.0 D 136 KM 1999 SILVER |
|
|
|
|
radush
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 08-04-2012, 18:28
|
|
|
Ale ja mam tylko właśnie ten czerwony i żółty plus nie podpięty, także chociażbym chciał to więcej nie podepnę. Muszę spróbować jeszcze drugim pilotem, i je połączyć, bo teraz są w kostce ale rozłączone. Chciałbym tylko wiedzieć czy to wszystko?
** Dodano: 10-04-2012, 21:40 **
To tak panowie. Puściłem prąd na obwody, wszystko działa, central i alarm. Tylko tutaj mam jeszcze pytania. Czy to normalne że obydwa przyciski na pilocie działają tak samo? Tzn. Zarówno duży i mały zamyka/otwiera jak i jednocześnie zbroi/rozbraja? I jak czułe macie alarmy? Ja załączyłem, tata się oparł i zaczął wyć, ale jak ja bujałem samochodem to nie zareagował? Czy coś jest nie tak ? |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|