Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Odłączony alarm
Autor Wiadomość
radush 

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 08-04-2012, 09:14   Odłączony alarm

Witam Panowie. Zakupiłem nie tak dawno Tipiacza, i mam w nim alarm Fox, o ile udało mi się go po schemacie zidentyfikować to 101BZ. Chodzi o to, iż poprzedni właściciel go odpiął bo mu przeszkadzał, chociaż sam nie wiem w czym. Nie zależy mi tyle na alarmie, co na centralnym z Pilota, więc chciałbym prosić o pomoc w podpięciu.

Oto schemat który znalazłem i który pasuje z tego co mi się wydaje. Otóż mam dwie kostki po 6 pinów i jedną z dwoma pinami. W jednej był odpięty brązowy kabelek więc go wpiąłem. Jest jeszcze coś takiego że tam gdzie na schemacie jest Czerwony i żółty od plusa i idzie to przez bezpieczniki, ja mam te bezpieczniki wypięte. Jeżeli połączę czerwony to albo alarm się zbroi jeśli zamki otwarte albo wyje jeśli się uzbroi a później otworzy kluczykiem. Otóż tu następuje etap w którym potrzebuje pomocy. Czy wsadzenie tych bezpieczników w czerwony i żółty wystarczy? Czy wtedy alarm powinien poprawnie działać? Bo nie reaguje mi na pilota. Uzbroi się, wciskam przyciski a samochód nie reaguje. Czy jest jeszcze coś? Z góry dziękuję za pomoc i Wesołych świąt wszystkim.

shagger78 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 08-04-2012, 11:24   

Z bezpiecznikami czy bez dzialanie byloby takie same.Ze schematu wynika ze to stary model alarmu a zwykle zbyt dlugo alarmy prawidlowo nie dzialaja.Podlacz mu na probe tylko plus i minus i sprawdz czy reaguje na pilota.Jesli nie to najlepiej dac spokoj(chyba ze masz jeszcze zapasowy pilot to nim sproboj)Jesli przy naciskaniu pilota w alarmier nic sie nie dzieje to najlepiej dac sobie z nim spokoj bo lepiej i taniej bedzie nowy drugi podpiac.(Psuja sie zarowno centralki jak i piloty choc piloty zwykle od upadkow,wody itp) Jesli nie chcesz alarmu a tylko sam centralny mozesz kupic sam sterownik centralnego na pilota.
Zwykle jak ktos odpina przewody w alarmie to dlatego ze ma z nim klopoty i podejrzewam ze w Twoim tipku poprzednego wlasciciela tez juz draznil wiec odpial.
- FIAT TIPO 1.6 I.E. 8V 75 KM 1994 BLEU PETROL
-SMART F2 0.8 cdi 41 KM rok 2001 BLACK
-BMW E46 TOURING 2.0 D 136 KM 1999 SILVER
     assistance   Moneta

radush 

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 08-04-2012, 18:28   

Ale ja mam tylko właśnie ten czerwony i żółty plus nie podpięty, także chociażbym chciał to więcej nie podepnę. Muszę spróbować jeszcze drugim pilotem, i je połączyć, bo teraz są w kostce ale rozłączone. Chciałbym tylko wiedzieć czy to wszystko?

** Dodano: 10-04-2012, 21:40 **
To tak panowie. Puściłem prąd na obwody, wszystko działa, central i alarm. Tylko tutaj mam jeszcze pytania. Czy to normalne że obydwa przyciski na pilocie działają tak samo? Tzn. Zarówno duży i mały zamyka/otwiera jak i jednocześnie zbroi/rozbraja? I jak czułe macie alarmy? Ja załączyłem, tata się oparł i zaczął wyć, ale jak ja bujałem samochodem to nie zareagował? Czy coś jest nie tak ?

Odpowiedz do tematu