|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Problemy z deską (analog) |
Autor |
Wiadomość |
Tobi
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 27-10-2006, 14:20 Problemy z deską (analog)
|
|
|
Mam takie problemy ze swoją deską:
- całkowity brak podświetlenia - diody działają normalnie ale deska jest ciemna, czytałem coś, że przewody mogły stracić masę
- czasem wariuje wskaźnik paliwa, tzn. skacze po całym zakresie skali
Jak to rozwiązać? |
_________________ Tempra 1.6S gaźnik + LPG
Zamawiaj jedzenie przez internet.
Moje domeny na sprzedaż. |
|
|
|
|
RaV
Pomógł: 2 razy Wiek: 42 Dołączył: 07 Paź 2005 Posty: 539 Skąd: Gdańsk
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 27-10-2006, 15:22
|
|
|
Witam,
rozwiązanie wariującego wskaźnika możesz znaleźć tu http://forum.tempra.org/viewtopic.php?t=1813
bardzo dobry, łatwy i skuteczny sposób.
Co do ciemnej deski to też to kiedyś było, ale nie pamiętam gdzie *]
Pozdrawiam |
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
|
Wysłany: 27-10-2006, 16:26
|
|
|
jedynie odkręcenie deski i np omomierz między masą a kabelkami masowymi od deski - czy któryś nie jest przerwany a potem kable +12 woltomierzem...... ew. poprowadź sobie nowe podświetlenie np od podświetlenia zapalniczki czy postojówek |
|
|
Tobi
|
Wysłany: 27-10-2006, 21:32
|
|
|
OK ale gdzie mierzyć i jakie powinny być wartości? Gdzie znajdę jakiś schemat? |
_________________ Tempra 1.6S gaźnik + LPG
Zamawiaj jedzenie przez internet.
Moje domeny na sprzedaż. |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
|
Wysłany: 27-10-2006, 23:35
|
|
|
hmm... schematy elektryki są w download'zie, est troszkę do przegrzebania, ale nie za dużo w sumie, nie ma strachu....
co do deski, o ile się nie mylę, chodzi Ci o podświetlenie z góry? czyli 2 znaczy chyba 3 żarówki na 12V, zwykłe +12V podciągnięte w instalacji prosto z postojówek, znaczy z tego samego punktu.... więc czy idzie +12V na te żarówy względem masy i czy ich masa=masa auta czy może przerwa jest.... od tego zacznij... może coś od nich spawało i spawało na zaśniedziałym styku np masowym a np tą masę mają wspólną chyba (nie są szeregowo); zdejmij deske i od żarówki po drucie sprawdzaj i szukaj zagubionego prądu... |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|