|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
ch³odnica posz³a sie je... chac? |
Autor |
Wiadomo¶æ |
Lamie
Województwo: ¦l±skie
|
Wys³any: 21-03-2007, 13:38 ch³odnica posz³a sie je... chac?
|
|
|
panowie nastapil problem ;/ wentylator mi nie dzia³a a w dodatku dzisiaj zobaczylem ze dymi mi spod maski szybko sie zatrzyma³em lukno³em co i jak i dymi z ch³odnicy ;/ p³yn jest ;/ comozna sprawdzic? Czy to poszla sie dymac ch³odnica? ile moze kosztowac nowa? i jaki plynem potem zalac?
tu jak dymi i skad dokladnie (nie wiele widac;/) IMG_0007.AVI
ps. czy to jest wersja z wtryskiem? (tak mi sie wydaje)
|
_________________ Digital to je to |
|
|
|
|
polansky
Pomóg³: 20 razy Wiek: 38 Do³±czy³: 17 Mar 2007 Posty: 1007 Sk±d: Kraków
Województwo: Ma³opolskie
|
Wys³any: 21-03-2007, 16:41
|
|
|
Po mojemu to Ci siê gotuje p³yn w ch³odnicy A skoro piszesz, ¿e masz padniêty wentylator to zacz±³bym od tego(naprawi³ go), bo inaczej za³atwisz uszczelkê pod g³owic± (o ile ju¿ nie posz³a).
Je¶li wentylator nie chodzi, a jego silnik jest sprawny to jest du¿a szansa, ¿e masz uszkodzony wy³±cznik termiczny wentylatora, ten który jest wkrêcony w ch³odnicê. Najpro¶ciej sprawdziæ to tak, ¿e trzeba zewrzeæ kable dochodz±ce do termowy³±cznika i je¿eli wentylator w tym momencie ruszy to wiadomo, ¿e uszkodzony jest termowy³±cznik(nie w³±cza po osi±gniêciu temperatury). Je¿eli wentylator nie zacznie pracowaæ to szuka³bym przyczyny w samym wentylatorze b±d¼ jego zasilaniu (bezpiecznik, przeka¼nik). Nie pamiêtam tylko czy wentylator chodzi bez kluczyka:( |
_________________ Traktuj innych tak, jak by¶ chcia³ ¿eby Ciebie traktowano
|
|
|
|
|
Pawel_Ostrow
Wiek: 37 Do³±czy³: 10 Lut 2006 Posty: 57 Sk±d: Ostrów Wielkopolski
Województwo: Wielkopolskie
|
Wys³any: 21-03-2007, 17:00
|
|
|
mia³em kiedy¶ problemy z ch³odnic±, nie dzia³a³ wentylator i zagotowa³em wode, bo szala³em na takim fajnym placu...:> ale mialem stracha ale to tylko woda ktora sie zagotowala:) |
|
|
|
|
unknown
Pomóg³: 66 razy Wiek: 41 Do³±czy³: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Sk±d: |°Bielsko-Bia³a°|
|
Wys³any: 21-03-2007, 18:24
|
|
|
bezpiecznik raczej pada na koñcu, ale mo¿liwe;
termowy³±cznik - bardzo bardzo mo¿liwe;
ewentualne przerwy na kabelku - warto sprawdziæ;
zatarty silnik - raczej nie, musia³oby nadzwyczaj du¿o syfui byæ i jeszcze dopomóc najlepiej czo³owym lekkim pukniêciem (mia³e¶ wypadek ostatnimi czasy?)
TAK, wentylator ruszy bez kluczyka po zwarciu kabli, bo ma za zadanie w upalne dni po zaparkowaniu na parkingu i zamkniêciu auta wych³odziæ ch³odnicê nieco i huczy sobie jak idziemy; jest nawet ostrze¿enie na nim, ¿e nawet na zgaszonym mo¿e sam ruszyæ i ³apy uci±æ |
|
|
romano
Pomóg³: 56 razy Do³±czy³: 09 Sty 2005 Posty: 2132 Sk±d: Chorzów
|
Wys³any: 21-03-2007, 18:27
|
|
|
Lamie napisa³/a: | ps. czy to jest wersja z wtryskiem? |
Na 99% wtrysk, ale obudowa filtra powietrza jest nieoryginalna i jak bêdziesz kupowa³ filtr powietrza to nie sugeruj siê rocznikiem i modelem samochodu bo wygl±da mi to na druciarstwo. |
_________________ Fiat Tipo 1.6 ga¼nik RIP
Nissan Primera P11 SR20DE
Nissan Primera P11.144(lift) SR20DE
|
|
|
|
|
|
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjêcia nale¿± do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich tre¶æ. Zabrania siê kopiowania zdjêæ, tre¶ci oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|