|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
mam zerwany pasek rozrządu-JAK TO NAPRAWIĆ????? |
Autor |
Wiadomość |
regis
witamy nowego
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 20-10-2005, 21:29 mam zerwany pasek rozrządu-JAK TO NAPRAWIĆ?????
|
|
|
Kupiłem tempre 1.6ccm 93r i ma zerwany pasek rozrządu(od 2 lat stoi)-PODOBNE TEMATY JUŻ BYŁY:) i chciałbym to sam naprawić. Jak najlepiej sie do tego zabrać??? Skąd można ściągnąć jekąś książeczke?? Można od razu założyć nowy pasek i zobaczyć czy zadziała(bo i takie cuda sie ponoć zdarzają), czy jak tak zrobie to coś sie bardziej spsuje??? Jak ktoś mógłby pomóc??!!!!!
Z góry DZIĘKI!!!!!!!!!!! |
|
|
|
|
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 20-10-2005, 21:45
|
|
|
Niech sie inni wypowiedzia ale jesli miala zerwany pasek i nikt go niez alozyl jeszcze to pewno pare rzeczy bedize w silniczku do wymiany:/
Na szczescie niema co liczyc :-)
Manuala masz na glownej stronce do sciagniecia po angielsku jest tam jak sie dostac do silnika paska itp
zycze powodzenia :-) |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 20-10-2005, 22:00
|
|
|
MupiK napisał/a: | Manuala masz na glownej stronce do sciagniecia po angielsku jest tam jak sie dostac do silnika paska itp |
Na głownej juz nie ma. Tylko dział Download na forum.
Wyrzuciłem z www manuale w formie jawnej - nie warto sie "az tak otwierac"
Powracajac do tematu. W dziale download bedziesz mial kilka ksiazek niestety glownie w jezyku ENG, ale sa obrazki wiec nie powinno byc zle. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 20-10-2005, 22:39
|
|
|
Kurcze to nie na biuezaco jestem |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
Tomilee
Pomógł: 5 razy Wiek: 46 Dołączył: 14 Sty 2005 Posty: 598 Skąd: Opole
Województwo: Opolskie
|
Wysłany: 20-10-2005, 22:45
|
|
|
możesz spóbować pokręcić delikatnie wałkiem rozrządu - ale to raczej daremny sposób, lepiej zdjać głowice ( koszt tylko nowej uszczelki ) a dużo można się dowiedzieć. Spuść płyn chłodniczy i zdejmij inne duperele na głowicy a potem ją odkręć ( najpierw trzeba luzować śruby odwrotnie jak się je dokręca ) - unikniesz potem docierania głowicy. Jeżeli po zdjęciu zobaczysz że masz pogięte zawory to tylko wymiana elementów i szlify gniazd a do tego często trzeba wymienić tłok lub dwa. Ogólnie to tanio nie będzie ale można dużo zrobić samemu - no oprócz szlifów. |
_________________ Tipo 1.8 GT
Fiat Ducato 2,5 D - fura z sianem |
|
|
|
|
regis
witamy nowego
|
Wysłany: 23-10-2005, 16:08
|
|
|
ha a jednak sie udało założyłem nowy pasek(troche kłototów z tym miałem)!!! i odpaliła ślicznotka!! i najtrudniejsze już za mną!! jescze tylko mała konserwacja(hamulce, wspomaganie) i wyjade!!! takim to sposobem mam tempre za 1100zł:) |
|
|
|
|
jabko
Pomógł: 4 razy Wiek: 46 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 1012 Skąd: dolny śląsk
|
Wysłany: 23-10-2005, 19:21
|
|
|
Odpaliła ?? No to masz fuksiorka.
Sprawdź ciśnienie w cylindrach bo przy pękniętym pasku lubi sią zgiąć jeden zawór |
_________________ Tipo 1.6i.e '92
Ogromnie lubię kobiety, zwłaszcza te
piękne i uległe |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|