Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
problem z odpalaniem
Autor Wiadomość
brodwey 

Województwo: Warmińsko-Mazurskie
Wysłany: 20-09-2012, 18:51   problem z odpalaniem

Witam mam tempre 1,6 na wtrysku jednopunktowym i mam problem otóż raz mi odpala odrazu a innym razem wogóle nie chce odpalic i nie ma zasady zimny ciepły ile stoi nieodpalany ,zależy jak mu sie chce pompa paliwa działa wtrysk tez iskra jest jedyne ci zauwazyłem to jak nie chce palic to ściągnełem wężyk doprowadzajacy paliwo zeby sprawdzic ciśnienie pompy to z tego wężyka wlecialo paliwo do wtrysku i załapuje ,ale jaka moze byc przyczyna ze nie chce palic podejzewam coś z elektryki ale prosze o rady na co mam zwrócic uwage
     Moneta

kamilsitek1983 

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 20-09-2012, 20:30   

brodwey napisał/a:
ściągnełem wężyk doprowadzajacy paliwo zeby sprawdzic ciśnienie pompy to z tego wężyka wlecialo paliwo do wtrysku i załapuje ,ale jaka moze byc przyczyna ze nie chce palic
słabe cisnienie pompy,lub zapchany filtr paliwa

brodwey 

Województwo: Warmińsko-Mazurskie
Wysłany: 21-09-2012, 05:53   

ale z wezyka leci bardzo mocno ,a jak zmierzyc te cisnienie i jakie powinno byc a filt zmieniałem 4 miesiace temu mozliwe ze juz sie zapchał?

** Dodano: 18-10-2012, 16:56 **
odswieżam temat ponownie proszę o rady otóż wyszło na to ze nie dostawał paliwa wtrysk kupiłem nowy potencjometr położenia przepustnicy wyregulowałem i dale cisza ,wkońcu dostałem od kumpla od tipo wtrysk założyłem go i eureka odpalił ,wszystko było ok ale tylko przez pare dni tzn od chwili mojego ostatniego postu na tym forum az do dzis ,ponieważ dzis sytuacjia sie powtórzyła pompka podanie paliwo rozrusznik kęci a nie pali ,jak mu podam bezpośrednio paliwo do gażnika pali i jak wypali paliwo gaśnie co to może być ?

** Dodano: 18-10-2012, 18:31 **
wie ktoś w czym może być przyczyna?
     Moneta

Odpowiedz do tematu