|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
problem z odpalaniem |
Autor |
Wiadomość |
brodwey
Wiek: 46 Dołączył: 15 Lip 2012 Posty: 138 Skąd: Bartoszyce
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
|
Wysłany: 20-09-2012, 18:51 problem z odpalaniem
|
|
|
Witam mam tempre 1,6 na wtrysku jednopunktowym i mam problem otóż raz mi odpala odrazu a innym razem wogóle nie chce odpalic i nie ma zasady zimny ciepły ile stoi nieodpalany ,zależy jak mu sie chce pompa paliwa działa wtrysk tez iskra jest jedyne ci zauwazyłem to jak nie chce palic to ściągnełem wężyk doprowadzajacy paliwo zeby sprawdzic ciśnienie pompy to z tego wężyka wlecialo paliwo do wtrysku i załapuje ,ale jaka moze byc przyczyna ze nie chce palic podejzewam coś z elektryki ale prosze o rady na co mam zwrócic uwage |
|
|
|
|
kamilsitek1983
Pomógł: 13 razy Wiek: 41 Dołączył: 02 Mar 2006 Posty: 757 Skąd: sanok
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 20-09-2012, 20:30
|
|
|
brodwey napisał/a: | ściągnełem wężyk doprowadzajacy paliwo zeby sprawdzic ciśnienie pompy to z tego wężyka wlecialo paliwo do wtrysku i załapuje ,ale jaka moze byc przyczyna ze nie chce palic | słabe cisnienie pompy,lub zapchany filtr paliwa |
_________________ aktualnie 406 kombi 2.0 16v+lpg |
|
|
|
|
brodwey
Wiek: 46 Dołączył: 15 Lip 2012 Posty: 138 Skąd: Bartoszyce
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
|
Wysłany: 21-09-2012, 05:53
|
|
|
ale z wezyka leci bardzo mocno ,a jak zmierzyc te cisnienie i jakie powinno byc a filt zmieniałem 4 miesiace temu mozliwe ze juz sie zapchał?
** Dodano: 18-10-2012, 16:56 **
odswieżam temat ponownie proszę o rady otóż wyszło na to ze nie dostawał paliwa wtrysk kupiłem nowy potencjometr położenia przepustnicy wyregulowałem i dale cisza ,wkońcu dostałem od kumpla od tipo wtrysk założyłem go i eureka odpalił ,wszystko było ok ale tylko przez pare dni tzn od chwili mojego ostatniego postu na tym forum az do dzis ,ponieważ dzis sytuacjia sie powtórzyła pompka podanie paliwo rozrusznik kęci a nie pali ,jak mu podam bezpośrednio paliwo do gażnika pali i jak wypali paliwo gaśnie co to może być ?
** Dodano: 18-10-2012, 18:31 **
wie ktoś w czym może być przyczyna? |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|